Radu Magdin: Indiferent cine va câștiga alegerile prezidențiale, va mai dura zile dacă nu săptămâni până când America, în întregimea ei, va accepta rezultatul / Donald Trump e candidatul cel mai talentat politic (VIDEO)

Radu Magdin: Indiferent cine va câștiga alegerile prezidențiale, va mai dura zile dacă nu săptămâni până când America, în întregimea ei, va accepta rezultatul / Donald Trump e candidatul cel mai talentat politic (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ios

Radu Magdin a explicat, miercuri, în direct pe B1 TV, că dacă următoarele ore îl vor favoriza pe Joe Biden, este probabil ca Donald Trump să potențeze mesajul potrivit căruia alegerile prezidențiale din SUA au fost fraudate. „Contează foarte mult marcarea – atât pentru tabăra ta, cât și pentru restul țării – a ideii că tu vei fi viitorul președinte și, practic, asta am văzut în ultimele ore”, a subliniat analistul politic.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Magdin, despre alegerile prezidențiale din SUA, în direct pe B1 TV

Referitor la faptul că atât Donald Trump, cât și Joe Biden, au pretins că au câștigatcursa către Casa Albă, deși voturile încă nu au fost numărate, iar mesajele lor au lăsat loc de interpretare, Radu Magdin a declarat: „Contează foarte mult marcarea – atât pentru tabăra ta, cât și pentru restul țării – a ideii că tu vei fi viitorul președinte și, practic, asta am văzut în ultimele ore – inițial de la președintele Trump și după aceea de la Joe Biden. În momentul de față, fiecare staff de campanie nu are liniște pentru că așteaptă o configurare după numărarea voturilor în aceste state care sunt considerate swing – care se joacă”.

Radu Magdin este de părere că, pe moment, fiecare tabără încearcă să creeze sentimentul că, în baza datelor pe care ei le au din numărătoarea până acum, repet, parțială, se consideră câștigători. Președintele Trump, din punctul meu de vedere, este candidatul cel mai talentat politic, comunicațional, emoțional. A jucat cartea cel mai bine, inclusiv această carte a anunțului – dacă vă uitați cu atenție la cei doi candidați, este cel care a plusat cel mai bine și a dat cel mai mare sentiment de încredere că este viitorul președinte. Din punctul meu de vedere, este păcat că un președinte în funcție vorbește de ideea de fraudă, mai ales într-o democrație consolidată cum este cea americană, dar dincolo de acest aspect politica lor internă este treaba lor. Aș spune că, în momentul de față, Trump pornește cu prima șansă și pentru că, nu uitați, dincolo de sondajele care au fost prezentate în ultimele zile sau în ultimele săptămâni, ceea ce vedem în ultima oră vedem că o parte inclusiv din statele în care lucrurile se jucau au devenit republicane”.

Potrivit proiecțiilor Fox News, Donald Trump a câștigat alegerile în Ohio și Florida, state care au dat președintele SUA în ultimele decenii. Întrebat dacă este posibil ca istoria să se repete, Radu Magdin a spus: „Așa este. Vom afla în câteva ore pentru că la finalul zilei, nu uitați, ne uităm la niște ecrane – cine face primul 270 a câștigat. Gândiți-vă că și la alegerile trecute lucrurile au fost relativ dinainte organizate, dar ulterior am avut o surpriză și chiar dacă Hillary Clinton a fost câștigătoarea votului popular, conform sistemului electoral, contează electorii și acolo Donald Trump a obținut victoria, deci trebuie să mai avem răbdare câteva ore. Dacă aceste ore îl vor favoriza pe Joe Biden, părerea mea că președintele Trump oricum va potența mesajul acela de fraudare față de fanii săi și noi. Cred că, indiferent cine câștigă, va mai dura zile dacă nu săptămâni până când America va accepta în întregimea ei rezultatul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`