Rachete TRASE spre Tel Aviv dinspre Fâşia Gaza. Israelul se pregăteşte SĂ RĂSPUNDĂ

Rachete TRASE spre Tel Aviv dinspre Fâşia Gaza. Israelul se pregăteşte SĂ RĂSPUNDĂ

Cel puţin două rachete au fost trase către Tel Aviv, joi seară, dinspre Fâşia Gaza, declanșând sirenele anti-aeriene, informează Al Jazeera.

Potrivit publicaţiei israeliene Haaretz, una dintre rachete a fost doborâtă de scutul anti-rachetă „Domul de Fier”, în timp ce a doua rachetă a căzut în câmp deschis.

Surse anonime din cadrul armatei israeliene au precizat că din Fâşia Gaza (controlată de gruparea Hamas) s-a tras cu rachete „Fajr” – rachete de provenienţă iraniană cu raza de 43-74 de kilometri (în funcţie de generaţie).

Gruparea Hamas a negat, între timp, orice implicare.

„Conducerea Hamas s-a ascuns în subteran, aşteptându-se la un răspuns israelian curând”, a precizat reporterul Al Jazeera, Harry Fawcett.

„Prim-ministrul Benjamin Netanyahu este deja la miniserul apărării din Tel Aviv pentru a prezida o şedinţă de urgenţă cu militarii de rang înalt pentru a pregăti un răspuns”, a adăugat jurnalistul.

Foto: Un F-35 (stânga) şi un F-16I Sufa, ambeleaparţinând Aviaţiei Militare Israeliene (sursă: Wikipedia)

Ce este „Domul de Fier”

„Domul de Fier” este un scut anti-rachetă menit să doboare rachete trase dinspre teritoriile palestiniene – deşi recent a fost folosit să doboare şi rachete trase de Iran de pe teritoriul sirian.

Sistemul are capacitatea de a doborî atât rachete cu rază mică, precum „Qassam”, cât şi rachete cu rază ceva mai lungă, precum „Grad” şi „Fajr”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`