Putin: Rusia ar putea să folosească arme de înaltă precizie dacă vor fi amenințări la adresa securității

Putin: Rusia ar putea să folosească arme de înaltă precizie dacă vor fi amenințări la adresa securității
Foto: telegrafonline.ro

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune Rossia-1 că țara sa ar putea folosi arme de mare precizie dacă securitatea sa ar fi amenințată, potrivit agerpres.

“În principiu, toți partenerii noștri, cel puțin la nivel de experți, știu că Rusia are astfel de arme. Dar una este să se cunoască aceasta la nivel de experți și cu totul altceva este ca (celelalte țări) să se convingă că ele există cu adevărat și că sunt într-adevăr de foarte înaltă calitate. Avem specialiști foarte bine instruiți și pregătiți care să le poată utiliza în mod sistematic. Și, nu în ultimul rând, Rusia are voința de a folosi aceste arme în cazul în care aceasta corespunde intereselor naționale ale statului și poporului rus”, a declarat Vladimir Putin.

Rusia a folosit în războiul din Siria arme de înaltă precizie împotriva Statului Islamic. Marina rusă a lansat rachete inteligente din Marea Caspică împotriva teroriștilor.

“Aceste rachete au intrat în serviciu în 2012. Raza lor de acțiune este de 1.500 km, dar acestea sunt desigur arme high-tech, de înaltă precizie. Intenționăm să reutilăm forțele noastre armate nu doar cu astfel de rachete, ci și cu echipamente moderne terestre, cu alte echipamente aeriene. Acestea sunt sisteme complexe și (…) sunt și eficiente”, a declarat Putin.

De asemenea, conducătorul rus a declarat că Rusia are arme similare americanilor: nu sunt nici mai bune, nici mai rele – “sunt la fel”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)