Putin amenință din nou occidentul cu folosirea armei nucleare: „Acesta ar trebui considerat un semnal cert”

Putin amenință din nou occidentul cu folosirea armei nucleare: Acesta ar trebui considerat un semnal cert”
Sursa Foto: Hepta.ro

Kremlinul a declarat joi că modificările aduse doctrinei armelor nucleare a Rusiei, prezentate de președintele Vladimir Putin, ar trebui considerate un semnal către țările occidentale că vor exista consecințe dacă vor participa la atacuri asupra Rusiei, potrivit Reuters.

Amenințările lansate de Vladimir Putin

Putin a declarat miercuri că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă ar fi lovită cu rachete convenționale și că Moscova va considera orice atac asupra ei susținut de o putere nucleară ca fiind un atac comun.

Decizia de a schimba doctrina nucleară oficială a Rusiei este răspunsul Kremlinului la deliberările din Statele Unite și Marea Britanie cu privire la acordarea permisiunii Ucrainei de a lansa rachete occidentale convenționale în Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că au fost formulate ajustări la un document numit „Bazele politicii de stat în sfera descurajării nucleare”.

Întrebat de reporteri dacă schimbările au fost un semnal către Occident, Peskov a spus: „Acesta ar trebui considerat un semnal cert”.

„Acesta este un semnal care avertizează aceste țări cu privire la consecințele dacă vor participa la un atac asupra țării noastre prin diferite mijloace, și nu neapărat nucleare”, a spus Peskov.

Lumea, a spus Peskov, a fost martora unei „confruntări fără precedent” despre care a spus el a fost provocată de „implicarea directă a țărilor occidentale, inclusiv a puterilor nucleare” în războiul din Ucraina.

Peskov a spus că o decizie cu privire la publicarea sau nu a documentelor nucleare va fi luată la o dată ulterioară.

Actuala doctrină nucleară publicată a Rusiei, deschide o nouă filă, stabilită într-un decret din 2020 al lui Putin, spune că Rusia poate folosi arme nucleare în cazul unui atac nuclear al unui inamic sau al unui atac convențional care amenință existența statului.

Întrebat dacă respingerea unui moratoriu post-sovietic asupra testelor nucleare a fost discutată în cadrul modificărilor, Peskov a spus că nu poate răspunde la întrebare, deoarece întâlnirea de miercuri a fost în mare parte secretă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`