Purtătorul de cuvânt MAE: „Mai sunt români care au solicitat sprijinul și cu care menținem legătura pentru a identifica soluția de a reveni pe teritoriul României din Israel” (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt MAE: Mai sunt români care au solicitat sprijinul și cu care menținem legătura pentru a identifica soluția de a reveni pe teritoriul României din Israel (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Radu Filip, purtător de cuvânt MAE,  a confirmat moartea unui român în urma violențelor din Israel. Acesta avea dublă cetățenie și era membru al Forțelor de Apărare Israeliene:

„Este ultima veste care a venit din Israel. Este o veste tristă. Îmi exprim regretul profund pentru pierderea suferită de familia cetățeanului cu dublă cetățenie israeliano-română, membru al Forțelor de Apărare Israeliene, precum și pentru victimele tuturor atacurilor care au avut loc. Transmitem condoleanțe familiilor îndoliate și însănătășirea grabnică persoanelor rănite”.

Radu Filip a precizat că mai sunt români rămași în Israel și autoritățile fac eforturi pentru a identifica soluția pentru a-i repatria:

„În ceea ce privește cetățenii români care se află pe teritoriul Israelului trebuie să vă spun că până în prezent datorită eforturilor și celulei de criză MAE și colaborării instituționale pe care am avut-o atât cu instituții, vorbim aici de ANAT, de Partiarhia Română, de Tarom am reușit să repatriem peste 800 de cetățeni români. Mai sunt cetățeni care ne-au solicitat sprijinul și cu care menținem legătura pentru a identifica soluția de a reveni pe teritoriul României. Trebuie menționat că în continuare operează companiile aeriene zboruri către Israel și dinspre Israel și România. Așadar, cu siguranță vom reuși identificarea unei soluții pentru a aduce pe toți cetățenii români care ne-au solicitat acest lucru.

Nu este o evacuare, este o repatriere. Nu în ultimul rând, multe companii aeriene nu și-au sistat zborurile spre Tel Aviv sau dinspre Tel Aviv. Există posibilitatea achiziționării de bilete. În  ceea ce privește costurile mi-e greu să fac o evaluare și să exprim o poziție cu privire la politica comercială a unor companii care multe dintre ele sunt private”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`