Punctul de trecere a frontierei de la Rafah, între Egipt și Gaza, va fi redeschis pentru câteva ore, anunță Blinken

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah, între Egipt și Gaza, va fi redeschis pentru câteva ore, anunță Blinken

Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Egipt și Gaza este pe cale să se redeschidă pentru a permite intrarea ajutorului umanitar în țară, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, în urma unei întâlniri cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, care a avut loc duminică.

Ambasada SUA în Israel nu confirmă informațiile anunțate de Blinken

„Rafah va fi redeschis. Punem la punct, împreună cu Națiunile Unite, cu Egiptul, cu Israelul, cu alții, un mecanism prin care să ducem ajutoarele către oamenii care au nevoie de ele”, a declarat Blinken, fără a da alte detalii, potrivit The Guardian.

Presa americană a relatat că punctul de trecere se va redeschide luni, la ora 9.00 (06.00 GMT), pentru câteva ore. Convoaiele de ajutoare stau deja la coadă pentru a intra.

De asemenea, se așteaptă ca unii deținători de pașapoarte străine să fie evacuați prin punctul de trecere. Ambasada SUA în Israel a postat pe site-ul său de internet o actualizare cu privire la informațiile din presă potrivit cărora punctul de trecere a frontierei Rafah se va deschide luni la ora 9.00.

Ambasada nu confirmă aceste informații, dar avertizează că situația de la punctul de trecere dintre Egipt și Gaza „va rămâne fluidă și imprevizibilă” și precizează că nu este clar dacă și pentru cât timp călătorii vor putea trece prin acest punct de trecere:
Este posibil ca deschiderea punctului de trecere să fie anunțată cu foarte puțin timp înainte și acesta să fie deschis doar pentru o perioadă limitată de timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`