Un pui de urs polar a explorat, joi, pentru prima dată, spaţiul exterior din adăpostul său de la grădina zoologică Schoenbrunn din Viena, Austria, sub privirile atente ale mamei lui, Nora.
Ursuleţul are doar trei luni, iar până acum, nu a ieşit în natură, fiind monitorizat de îngrijitori.
ÎNDRĂGITUL ACTOR A MURIT! CINE VA ÎNCASA TOATĂ AVEREA? ASTA DA SURPRIZĂ!
”Totul este foarte interesant pentru tânărul animal, va obosi foarte repede”, a declarat directorul grădinii zoologice, Stephan Hering-Hagenbeck, când puiul şi-a făcut apariţia, la prima sa şedinţă foto pentru presă, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.
ASTA DA BOMBĂ! VINE NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ: SMILEY A LĂSAT PE TOATĂ LUMEA MASCĂ: EA E ALEASA SURPRIZĂ! GINA PISTOL, ÎN STARE DE ȘOC
De când a venit pe lume, la începutul lunii noiembrie, cel mic a stat numai în interior, alături de mama lui, într-un spaţiu protejat şi monitorizat cu camere video.
Puiul va primi un nume după stabilirea sexului său.
Micuţul este primul urs polar care s-a născut la grădina zoologică Schönbrunn după venirea pe lume a doi pui gemeni, în 2007.
Grădina zoologică a fost înfiinţată în anul 1752, de Franz I. Stephan von Lothringen, în grădinile palatului familiei imperiale Habsburg, fiind considerată cea mai veche grădină zoologică din lume.
Aceasta a devenit publică în anul 1778.
În prezent, gradina zoologică este una dintre cele mai vizitate atracţii culturale și pentru petrecerea timpului liber din Austria.
Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 17 hectare şi, în ea, trăiesc animale de pe toate continentele.
În Grădina Zoologică Schönbrunn trăiesc peste șapte sute de specii de animale, unele dintre ele pe cale de dispariție, potrivit zoovienna.at.
Instituţia cuprinde oaze tropicale, care oferă o experiență plăcută, mai ales în lunile de iarnă: casa cu acvarii și terarii, cu inegalabilele ei recife de corali, casa păsărilor și casa pădurii tropicale, modelată după o junglă din sud-estul Asiei.
Mai mult, în centrul istoric al Grădinii Zoologice este Pavilionul Imperial, o bijuterie barocă din secolul al XVIII-lea, care în prezent are destinația de cafenea-restaurant.
Grădina Zoologică Schönbrunn se află în patrimoniul mondial UNESCO din 1996.
Datorită numeroaselor inovații, renovări și extinderi, aceasta se află la nivel mondial, încă de la sfârșitul secolului al XX-lea, între cele mai moderne și populare grădini zoologice.
În 1989 era atât de deficitară, încât consiliul local și-a pus problema închiderii grădinii.
Cu toate acestea s-a înființat o societate pe acțiuni, care a preluat integral gestionarea financiară. Consiliul local a rămas proprietar.
În anul 1992 s-a extins cu 5 hectare, ajungând la aria actuală de 17 hectare.
Colecția cuprinde apoximativ 390 specii și 4500 de indivizi, scrie wikipedia.org. În 2003, numărul vizitatorilor a fost de 2.000.000, dintre care 50% au fost copii, dar au avut parte de vreme frumoasă toată primăvara și vara și de două senzații: a sosit o pereche de urși panda și urșii koala.
Cele mai importante atracţii ale instituţiei sunt: pavilionul pădurii tropicale, parcela dedicată Americii de Sud şi pavilionul ORANG.erie, unde se află orangutanii, conform sursei citate.
Totodată, grădina zoologică este faimoasă și pentru plantele tropicale din Borneo: orhidee multicolore, păduri de mangrove, dar şi plantații de orez în miniatură.