Protestele localnicilor blochează accesul la Machu Picchu. Traficul feroviar către ruine este suspendat de trei zile

Protestele localnicilor blochează accesul la Machu Picchu. Traficul feroviar către ruine este suspendat de trei zile
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Carlos Garcia Granthon

Protestele din Peru blochează accesul la Machu Picchu. Localnicii sunt nemulțumiți de sistemul nou de vânzare al biletelor, drept pentru care traficul feroviar către ruinele antice din Munții Anzi a fost suspendat de trei zile, iar câțiva turiști au rămas blocați.

Traficul feroviar, suspendat de sâmbătă

Protestele au început de săptămâna trecută și au împiedicat sute de turiștii să ajungă la faimosul obiectiv din Peru. Serviciile feroviare nu funcționează de sâmbătă din cauza temerilor de securitate cum că manifestanții ar putea bloca șinele de cale ferată, conform G4media.

Ministrul Culturii din Peru s-a deplasat, duminică, în regiune, cu scopul de a calma spiritele, dar nu a fost anunțată nicio soluție la grevă.

Noua platformă de bilete ar duce la un număr mare de turiști

Temerea localnicilor este că noua platformă electronică de vânzare a biletelor va afecta afacerile locale prin „privatizarea” vânzărilor și că profiturile vor fi direcționate către o singură firmă.

Agențiile responsabile pentru conservarea sitului au avertizat că acest sistem va duce la aglomerație și la vânzarea unui număr prea mare de bilete. Acestea îndeamnă autoritățile să găsească alte metode de a ține sub control numărul turiștilor având în vedere că încă are loc redresarea turismului după sfârșitul pandemiei de Covid-19.

Pe de altă partea, Guvernul afirmă că platforma de bilete, care funcționează din ianuarie, va ține sub control numărul turiștilor. Limita intrărilor este de 4.500 pe zi, fiind în creștere față de 3.800 cât era în 2023.

În acest fel, Peru se confruntă din nou cu o lovitură a turismului. Anul trecut s-a confruntat cu proteste civile în regiunea sudică a Anzilor, zona industrială de cupru.

În septembrie 2023, Peru a închis temporar trei zone din Machu Picchu din cauză că a început să se deterioreze din cauza numărului foarte mare de vizitatori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie