Protestele împotriva turiștilor lasă stațiunile spaniole goale. Cum arată în prezent una dintre cele mai populare zone turistice din Spania

Protestele împotriva turiștilor lasă stațiunile spaniole goale. Cum arată în prezent una dintre cele mai populare zone turistice din Spania
Sursa foto: Flickr.com

Stațiunile spaniole, inclusiv Magaluf din Mallorca, se confruntă cu o scădere dramatică a numărului de turiști după protestele localnicilor împotriva turismului în masă.

Magaluf a devenit un oraș fantomă

Magaluf, o destinație populară de vacanță situată pe coasta de vest a insulei Mallorca, ar trebui să fie aglomerată în această perioadă a anului, în pregătirea sezonului de vacanță. Însă acum, orașul arată ca un oraș fantomă, cu șiruri de șezlonguri goale, multe dintre ele răsturnate, și cafenele, baruri și restaurante aproape pustii, potrivit Adevărul.ro. 

Localnicii au început să ocupe plajele insulei, refuzând să plătească prețurile adesea exorbitante pentru facilitățile de agrement. Un grup numit Mallorca Platja Tour a lansat recent o campanie online, îndemnând locuitorii să „ocupe” plajele insulei.

Această campanie a contribuit semnificativ la reducerea numărului de turiști. Grupul are deja sute de urmăritori pe X (fostul Twitter), deși și-a deschis contul abia ieri. Unul dintre urmăritori, comentând ideea unui protest pe plajă, a spus: „Cred că este o idee grozavă, un rezident local să ajungă pe plaja sau în golf mai devreme decât un străin după o noapte de petrecere”.

„Mallorcani, veniți la S’Arenal și nu lăsați nici măcar un centimetru pentru guiris”, a scris un altul, folosind un termen peiorativ care se referă la turiştii străini.

Proteste în masă au avut loc împotriva turiștilor

Aceste acțiuni vin în contextul protestelor recente împotriva turismului în masă. Săptămâna trecută, aproximativ 15.000 de persoane au participat la un marș în Palma, unde unii turiști străini au fost huiduiți. Organizatorii au promis că protestele vor continua, spunând: „Acesta este doar începutul lucrurilor”.

Primarul din Palma, Jaime Martínez, a anunțat că va propune măsuri pentru a combate numărul de turiști care intră în capitala insulei. Printre măsurile pe care vrea să le aplice se numără limitarea sau interzicerea ambarcațiunilor de petrecere și modificarea legislației locale astfel încât, atunci când barurile și cluburile de noapte se închid în zonele turistice, acestea să nu poată fi redeschise cu același tip de licențe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`