Protestele violente din GERMANIA provoacă îngrijorări la ONU! Avertisment fără precedent cu privire la renaşterea EXTREMEI DREPTE în Europa

Protestele violente din GERMANIA provoacă îngrijorări la ONU! Avertisment fără precedent cu privire la renaşterea EXTREMEI DREPTE în Europa

Imaginile cu protestatarii de extremă dreaptă care au afişat în masă saluturi naziste în Germania de Est săptămâna aceasta sunt considerate şocante de către comisarul ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, care a avertizat cu privire la renaşterea simpatiilor extremiste în Europa.

Uciderea unui german cu un cuţit, în urma unui conflict în care au fost implicaţimigranţi proveniţi din Orientul Mijlociu a declanşat un val de proteste xenofobe în estul Saxoniei care au degenerat în incidente violente îndreptate împotriva migranţilor de pe stradă.

În acest context, oficialul ONU a făcut apel la memoria traumelor istorice pe care regimurile extremiste le-au lăsat în Europa în urmă cu câteva decenii.

„Nu putem pur și simplu să ascundem traumele noastre din trecut, pentru că este înspăimântător să vedem cum se folosesc din nou aceleași practici”, a precizatcomisarul ONU, potrivitvoanews.com.

Zeid a subliniat totodată că ONU nu trebuie să fie singura voce care se pronunță împotriva dezvoltării extremismului.

„Cred că este fundamental ca funcționarii publici din Europa să denunțe toate aceste incidente”, a spus el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`