Proteste de amploare la Moscova: Mii de oameni contestă în stradă blocarea accesului la un cunoscut serviciu de mesagerie (VIDEO)

Proteste de amploare la Moscova: Mii de oameni contestă în stradă blocarea accesului la un cunoscut serviciu de mesagerie (VIDEO)

Proteste de amploare la Moscova după ce autoritățile au blocat accesul la serviciul de mesagerie rapidă Telegram.

Mii de persoane au ieșit luni pe străzile capitalei ruse pentru a contesta decizia atorităților pe care le acuză că au adus atingeri asupra drepturilor de utilizare liberă a internetului, informează The Associated Press.

Manifestanții și-au exprimat nemulțumirile aruncând în aer avioane de hârtie, o trimitere evidentă la logo-ul companiei. În imaginile publicate pe rețelele sociale se poate vedea cum mii de bucăți de hârtie sunt lansate în aer de protestatari sau aruncate de la balcoanele blocurilor din zona în care se desfășura manifestația.

O instanță din Rusia a decis pe 13 aprilie să blocheze accesul la serviciul Telegram. Argumentul judecătorilor a fost acela că reprezentanții companiei au refuzat să ofere Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile pentru decriptarea mesajelor utilizatorilor.

FSB susţine că are nevoie de acces la mesajele utilizatorilor pentru a putea preveni eventuale atacuri teroriste.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursa video:twitter.com/KuznetsovaKatja

Urmăriți B1TV.ro și pe
`