Proteste în Dublin. Mașini de poliție, autobuze, tramvaie, incendiate după ce 3 copii au fost înjunghiați lângă o școală

Proteste în Dublin. Mașini de poliție, autobuze, tramvaie, incendiate după ce 3 copii au fost înjunghiați lângă o școală
Sursa foto: Captură Video - Twitter (X) - Nicky Ryan @NickyRyan_

Tragedia din Dublin când cinci persoane au fost înjunghiate, printre care și trei copii, în apropierea unui școli, a revoltat oamenii care au ieșit în stradă. Aceștia au incendiat mașinile de poliție, tramvaiele, autobuzele și s-au luat la harță cu autoritățile. Poliția a anunțat că un suspect a fost prins și se află în arest.

Dezastrul provocat de manifestanți

Din cauza protestelor violente și de teama de a nu mai da foc și altor mijloace de transport în comun, acesta a fost suspendat. Mai mult, au spart și geamul unui magazin sportiv și au furat mai multe articole vestimentare. Peste 400 de polițiști au fost trimiși pentru a potoli atmosfera, dar nu au reușit. Mulțimea era prea furioasă și prea violentă, astfel că a incendiat mașina poliției, conform observatornews.

Comisarul irlandez de poliție, Drew Harris, a criticat cele întâmplate: „Avem de-a face cu o facțiune de huligani complet nebuni, conduși de ideologia de extremă dreapta”, a spus acesta.

Cinci oameni au fost înjunghiați în centrul capitalei irlandeze

Protestele au început la câteva ore după ce trei copii și doi adulți au fost înjunghiați în apropierea unei școli din centrul orașului Dublin.

„O fată de cinci ani a fost rănită grav şi primeşte tratament medical de urgenţă la Spitalul de Copii Temple Street. O femeie, cu vârsta de aproximativ 30 de ani, este, de asemenea, tratată pentru răni grave la Spitalul Mater”, a declarat Liam Geraghty, purtător de cuvânt poliţie.

Un bărbat de 50 de ani a fost arestat, dar este și el tratat din cauza rănilor suferite. Autoritățile continuă cercetările pentru a afla motivul pentru care s-a întâmplat tragedia, dar terorismul a fost exclus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`