Protest spontan la Consulatul României din Chicago, cu ocazia vizitei lui Victor Ponta în SUA

Protest spontan la Consulatul României din Chicago, cu ocazia vizitei lui Victor Ponta în SUA
Protest spontan în interiorul consulatului din Chicago, cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii! Protestatarii sunt reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Chicago şi sunt...

Protest spontan în interiorul consulatului din Chicago, cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii!

Protestatarii sunt reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Chicago şi sunt solidari cu mişcarea de protest Roşia Montană. Ei şi-au exprimat nemulţumirile la un protest spontan, chiar în clădirea consulatului României din Chicago.

Oamenii au facut şi o scrisoare deschisă, adresată premierului Victor Ponta, aflat zilele acestea la Washington DC.

Scrisoarea a fost înmânată reprezentanţilor consulatului.

Domnule Premier Victor Ponta,

Vizita dumneavoastră în Statele Unite este menită să atragă investiţii americane în România, prezentând oamenilor de afaceri şi oficialilor americani o imagine a unei Românii „open for business”. Această campanie de promovare are la bază o politică a profitului cu orice preţ. Mineritul cu cianuri, exploatarea gazelor de şist, agricultura industrializată nu constituie o dezvoltare durabilă şi nu reprezintă interesele României, ci interesele de profit dezinhibat, nestânjenit ale corporaţiilor transnaţionale (…)”, susţine în scrisoarea deschisă Organizaţia „Solidaritate cu România – Chicago”.
 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`