Propunerile Papei Francisc pentru rezolvarea crizei refugiaților

Propunerile Papei Francisc pentru rezolvarea crizei refugiaților
Foto: Crux Now

Papa Francisc a susținut, într-un text scris pentru Ziua Internaţională a Migranţilor şi Refugiaţilor, că refugiații ar trebui să primească vize temporare speciale.

”Expulzările colective şi arbitrare de migranţi şi refugiaţi nu reprezintă o soluţie adecvată, în special atunci când este pusă în aplicare de către ţări care nu pot garanta respectarea demnităţii şi drepturilor fundamentale”, a adăugat Suferanul Pontif, potrivit America Magazine.

Acesta consideră că mai multe state ar trebui să favorizeze deschiderea de ”culoare umanitare pentru cei mai vulnerabili refugiaţi”.

Totodată, Papa a pledat și pentru reîntregirea familiei extinse, fără ca aceasta să fie condiționată de capacităţile economice, precum şi pentru o ”ofertă de parcurs de regularizare extraordinară pentru migranţii care vor să aibă o prezenţă îndelungată în ţară”.

În același text, Papa Francisc și-a manifestat opoziția față de reținerea sau arestarea celor care intră fără autorizație pe teritoriul național. În ţările de primire, străinii trebuie să aibă acces ”la asistenţă medicală naţională şi la sistemele de pensii” și să se bucure de libertate religioasă, a mai scris acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`