Proprietatea oligarhului rus, Oleg Deripaska, confiscată de autoritățile americane

Proprietatea oligarhului rus, Oleg Deripaska, confiscată de autoritățile americane
Foto: captura video.

FBI-ul a confiscat mai multe bunuri de lux din două conace ale miliardarului rus Oleg Deripaska. Proprietatea fiind confiscată în cadrul unei investigații privind o posibilă evaziune fiscală, notează Bloomberg.

Casele oligarhului rus, perchiziționate de FBI

Potrivit surselor publicației, lista bunurilor confiscate include diferite obiecte de lux, precum lucrări de artă plastică, ochelari de soare, încălțăminte și ustensile de uz casnic.  Totodată, oamenii legii au confiscat  un tablou de Diego Riviera și o pereche de pantofi Prada.

Raidul în casele lui Deripaska a avut loc în octombrie 2021. FBI-ul nu a evocat atunci motivul confiscării. La acea vreme, purtătoarea de cuvânt a lui Deripaska a respins afirmațiile și acuzațiile SUA de legături cu Putin.

„Nici o anchetă asupra lui Deripaska nu a produs vreodată măcar o dovadă care să susțină minciunile și acuzațiile fără temei împotriva lui”, a comentat aceasta.

Oligarhii ruși, sub vizorul autorităților americane

În timpul raidurilor din octombrie, Oleg Deripaska a precizat că bunurile confiscate aparțin unor rude și a condamnat acțiunile guvernului.

La momentul de față, FBI susține că oligarhul rus Deripaska și-a transferat banii în SUA.

Potrivit procurorului federal din New York, Andrew Adams, investigația face acum parte din cazurile grupului de lucru KleptoCapture.

Aceasta este o unitate separată a Departamentului de Justiție al SUA, fondată în martie 2022 cu scopul de a implementa sancțiuni care vizează oligarhii ruși.

„Pe măsură ce Rusia și agresiunea sa continuă, monitorizăm fiecare piesă de artă și imobile cumpărate cu bani murdari”, a declarat procurorul general adjunct Lisa Monaco, la o conferință de presă recentă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`