Profituri mari, salarii mici: Zara, acuzată că-și ține angajații în sclavie la locul de muncă

Profituri mari, salarii mici: Zara, acuzată că-și ține angajații în sclavie la locul de muncă

Compania de îmbrăcăminte spaniolă Zara, este acuzată de sclavie la locul de muncă. Se pare că în urma unei anchete desfășurată în Sao Paulo, Brazilia, s-a descoperit că reprezentanții unei unități Zara își puneau angajații să lucreze în condiții apropiate de sclavie, notează Forbes.

Ancheta a fost demarată de Inspecția locală a muncii după ce 52 de bolivieni lucrau la negru în condiții insalubre.

“Bolivienii lucrau 14 ore zilnic în medie în condiții degradante. Condițiile de igienă erau precare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspecției locală a muncii din America.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Zara se folosea de serviciile întreprinderii braziliene Rhodes, care la rândul ei folosea mai multe “ateliere clandestine” de croitorie. Alte două ateliere care confecționau îmbrăcăminte Zara au fost descoperite ulterior chiar în Sao Paulo.

ONG Reporter Brasil a difuzat la sfârșitul lunii un comunicat în care se arăta că 15 persoane au fost eliberate din aceste instalații în care erau practicate la muncă silnică.

Renumitul retailer a fost acuzat că reduce angajații la sclavie prin muncă în peste 30 de centre de producție din Brazilia.

Ministerul Muncii a precizat că a aplicat 52 de amenzi renumitei companii pentru diverse nereguli.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`