CORONAVIRUS | Caz emoționant în Bolivia: Un profesor aduce elevilor școala pe bicicletă (VIDEO)

CORONAVIRUS | Caz emoționant în Bolivia: Un profesor aduce elevilor școala pe bicicletă (VIDEO)

Caz emoționant în Bolivia unde, în contexul pandemiei de coronavirus și a izolării impuse, profesorul Wilfredo Negrete, înarmat doar cu bicicleta și o tablă albă, se plimbă pe un teren accidentat de trei ori pe săptămână pentru a da ore copiilor blocați acasă.

„Cum am bicicleta și oricum mergeam la piață, am luat și tabla și m-am dus la casele studenților mei”, a declarat Negrete, în vârstă de 35 de ani, pentru AFP.

Negrete, a cărui faimă s-a răspândit pe rețelele de socializare, trăiește în Aiquile, în regiunea centrală Cochabamba din Bolivia, cunoscută pentru festivalul de charangou, un mic instrument cu coarde din zona Anzilor.

Însă, de când pandemia de coronavirus a izbucnit în Bolivia, în martie, orele școlare au fost suspendate.

Bolivia are granițe comune cu unele din cele mai afectate țări din America de Sud: Brazilia, Chile și Peru și a înregistrat peste 19.000 de infecții și mai mult de 600 de decese din cauza Covid-19.

Astfel că, autoritățile au recomandat clase virtuale folosind internetul și telefoanele mobile, dar astfel de mijloace sunt dincolo de multe familii din mediul rural, lăsându-și copiii fără acces la educație.

CORONAVIRUS | Caz emoționant în Bolivia: Un profesor aduce elevilor școala pe bicicletă (VIDEO)

Profesorul din Bolivia aduce elevilor școala pe bicicletă

Dedicația lui Negrete, care include fixarea unui coș de bicicletă pentru a-l ajuta cu transportul materialelor, s-a dovedit populară printre părinții elevilor săi, majoritatea fiind din familii quechua.

„Este minunat că îi învață pe copii, acordându-le din timpul său”, a spus Ovaldina Porfidio, o mamă a doi elevi, scrie MSN.

La rândul său părinte a doi copii și un biciclist pasionat, Negrete ține și la el acasă lecții pe lângă vizitele făcute la locuințele elevilor săi.

El a aranjat mese pentru a ține elevii la distanță unii de alții și, de asemenea, oferă dezinfectant pentru a curăța mâinile înainte și după ore.

Porfidio își duce copiii cel puțin doi kilometri (1,2 mile) pe jos până la casa lui Negrete în fiecare zi, deoarece „copiii uită” ceea ce au învățat.

„Au rămas acasă de mai bine de două luni și încep să își amintească puțin câte puțin”, a spus ea, adăugând: ”Să-i facem să gândească”.

Negrete, care nu este plătit în plus pentru ajutorul acordat elevilor săi, spune că temele sunt trimise pe WhatsApp dar că asta nu îi ajută pe cei din zonele rurale.

„Am 19 studenți și dintre acei 13 nu au mobil sau acces la internet”, a spus el.

Și chiar dacă unii au avut un astfel de acces, semnalul de internet din Aiquile este slab și acolo unde sătenii au conectivitate, lățimea de bandă este adesea atât de scăzută încât nu pot descărca temele.

O altă problemă este că de multe ori părinții nu știu să descarce materialul și nu înțeleg suficient de bine activitatea școlară pentru a-și ajuta copiii.

Mai mult, dacă izolarea impusă împotriva pandemiei de SARS-CoV-2 afectează venitul disponibil al multor familii, puțini își pot permite să cumpere un computer pentru munca școlară a copiilor lor.

Negrete, care este plătit în jur de 500 de dolari pe lună, spune că nu numai proprii elevi, ci și alți copii și adolescenți îl vizitează pentru a le preda.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)