Producția de paracetamol, readusă în Franța. Emmanuel Macron vrea recâștigarea „independenței tehnologice, industriale și sanitare”
Decizie radicală pentru Franța. Liderii de la Paris și-au exprimat intenția de a readuce pe teritoriul național producția mai multor medicamente și materiale sanitare, cu efect salutar în special în timpul pandemiei de coronavirus. Printre acestea, celebrul paracetamol.
Trei ani este termenul stabilit de guvernul francez, pentru implementarea completă a inițiativei din domeniul medical, informează AFP, citată de Agerpres.
„Au fost inițiate demersuri împreună cu laboratoarele Seqens, Upsa şi Sanofi pentru ca, în 3ani, Franţa să fie în măsură să producă, să ambaleze şi să distribuie paracetamolul”, se arată într-un comunicat comun emis de ministerele Sănătăţii şi Economiei.
Liderii francezi pun piciorul în prag. Emmanuel Macron, mesaj ferm
Investițiile ample în sănătate încep din anul în curs. Guvernul a anunțat deja că va aloca 200 de milioane de euro în vederea punerii la punct a infrastructurii de producție în industria farmaceutică.
La începutul acestei săptămâni, Emmanuel Macron a anunțat nouastrategie, prin care Franța să-și regăsească independența tehnologică, industrială și sanitară, prin readucerea în țară a producției unor medicamente.
În urmă cu câteva luni, la începutul pandemiei, comercializarea paracetamolului în farmaciile din Franța a fost restricționată, în urma cererii uriașe.
Folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților COVID-19, suspendată din nou de OMS
Utilizarea hidroxiclorochinei, medicament despre care se credea în urmă cu câteva luni că are efecte pozitive în tratarea COVID-19, a fost din nou suspendată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Aceasta a decis să oprească testele clinice cu pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi, după ce au ajuns la concluzia că medicamentul antimalarie nu are de fapt efect.
„Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery şi probele combinate aduse de aceste două teste în mare parte aleatorii, puse împreună, sugerează că hidroxiclorochina – când e comparată cu tratamentele obişnuite ale pacienţilor spitalizaţi pentru COVID-19 – nu are ca rezultat reducerea mortalităţii acestor pacienţi”, a declarat doctorul Ana Maria Henao Restrepo, de la OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale la Geneva.