CORONAVIRUS | Olanda: Producător de clorochină, plasat sub securitatea poliției 24 de ore din 24

CORONAVIRUS | Olanda: Producător de clorochină, plasat sub securitatea poliției 24 de ore din 24
Sursă foto: Pixabay

Un producător de pastile din Zeewolde, Olanda, a fost plasat sâmbătă sub securitatea poliției 24 de ore din 24.

Compania Ace, condusă de Will Jan Popma, produce clorochină, un medicament vechi pentru malarie, care a avut un efect pozitiv asupra mai multor pacienți cu COVID-19.

În acest context, Popma primește vizite tot mai dese de la „tipuri diferite”, nu numai la locul de muncă, ci și acasă, a declarat el pentru EenVandaag.

„Săptămâna trecută au ieșit pe stradă câteva mașini scumpe pe care, în mod normal, nu le vedeți niciodată aici, cu șoferi tineri care au bătut la ușa mea. Au oferit sume mari pentru pastile, dar am distribuit deja întreaga ofertă în toată țara. Toate pastilele produse sunt distribuite în aceeași zi „, a spus Popma.

Pentru protecția lui acestuia, autoritățile l-a pus sub supraveghere 24 de ore din 24 de sâmbătă. De asemenea, poliția urmărește compania sa din Zeewolde.

Reamintim că, în ultimele săptămâni a circulat ipoteza potrivit căreia clorochina este un remediu miracol în tratarea bolnavilor care suferă de COVID-19.

Astfel, un studiu de amploare, ce va include 800 de pacienți infectați cu noul coronavirus și care viează efectele clorochinei în tratarea maladiei, a fost autorizat de autorități în Franța.

În Franța, renumitul profesor în virologie Didier Raoult – directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Marsilia, susține că tratamentul cu clorochină, cunoscut sub numele de Nivaquine și utilizat de decenii în special de cei ce călătoresc în diverse țări din Asia, ar putea avea efecte spectaculoase asupra pandemiei în curs.

În aceste condiții, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, anunță că a decis ca un test clinic ce vizează efectele benefice ale clorochinei să fie derulat ”la scară largă”. (Detalii AICI)

Clorochina, substanţa din medicamentul care ar putea ajuta în lupta cu virusul Covid-19, ar putea fi produsă şi în România. (Detalii AICI)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 353.000 de cazuri la nivel global, peste 100.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 15.400 de oameni.

România a ajuns la 576 de cazuri de COVID-19, cu 143 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 15 pacienți, dintre care 7 în stare gravă.

Dintre cele 576 de cazuri, 73 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași. Din nefericire, alte 5 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`