Luni se dă verdictul în cazul morţii megastarului Michael Jackson. Milioane de fani aşteaptă verdictul juraţilor, după un proces în care multe dintre mărturii au mers împotriva medicului personal al artistului, Conrad Muray. Acesta din urmă s-a apărat însă spunând că megastarul şi-a administrat singur doza fatală de propofol.
Soarta doctorului este acum în mâinile juraţilor, şapte bărbaţi şi cinci femei, care vor da verdictul în acest caz.
Acuzarea a început în forţă procesul şi a făcut uz de probe şocante. Printre ele au fost o fotografie cu Michael mort, pe patul de spital, şi o înregistrare cu vocea lui aproape de nerecunoscut din cauza medicamentelor. Procurorii au dat de înţeles că doctortului Murray i-a păsat doar de bani şi în nici într-n caz de starea sănătate a megastarului.
Mai mulţi medici au explicat sub jurământ că administrarea de propofol în afara unui spital este un act iresponsabil. În plus, medicii care au ajuns cu salvarea la reşedinţa cântăreţului au declarat că dacă Murray ar fi chemat ambulanţa mai devreme, Michael putea fi salvat.
Apărarea şi-a adus proprii experţi, printre care şi un renumit anestezist, care au spus că este posibil ca Michael să-şi fi injectat singur doza fatală de propofol, asa cum afirma de altfel şi doctorul Murray.
„După ce am examinat documentele şi dovezile descrise, mie nu mi s-a părut evidentă (vinovăţia n.r ). Cred că există semne de întrebare legate de faptul că Murray ar fi administrat într-adevăr medicamentele şi dozele despre care a vorbit în interogatoriile cu poliţia. În urma administrării acestora nu cred că Michael Jackson ar fi murit”, a declarat expertul anestezist Paul White.
Medicul personal al lui Michael Jackson nu a depus mărturie în proces, dar a pledat nevinovat. Potrivit legilor din California, verdictul celor 12 juraţi trebuie luat în unanimitate. Dacă va fi găsit vinovat, doctorul Conrad Murray riscă patru ani de închisoare şi dreptul de a profesa.