Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită

Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jeffrey Phelps - Pool via CNP

Joe Biden putea fi forțat de propriul partid să facă un pas în spate, dar, în schimb, a ales să îl facă de bunăvoie. Acest gest simplifică procedura pentru înlocuirea sa în poziția de candidat al democraților la alegerile prezidențiale din Statele Unite, potrivit BBC.

Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat

Joe Biden obținuse sprijinul aproape unanim al delegaților democrați care trebuiau să voteze pentru nominalizarea sa în cursă. În acest moment, delegații vor fi liberi să opteze pentru un alt candidat. Oricine obține o majoritate de voturi în cadrul convenției democrate va fi noul candidat al partidului.

Democrații intenționau să organizeze un vot pe sistem de apel nominal pentru a-l alege formal pe Joe Biden să îi reprezinte în cursă înaintea convenției democrate, care începe pe 19 august. Soarta acestui apel nominal este neclară după anunțul lui Biden.

După ce și-a anunțat retragerea din cursă, președintele în exercițiu al Statelor Unite și-a exprimat susținerea pentru vicepreședinta Kamala Harris, însă au fost vehiculate și alte nume.

Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris

Încă există o șansă să intre în lupta internă o altă persoană. Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților, a îndemnat partidul să organizeze o competiție propriu-zisă, nu să o numească pur și simplu pe Kamala Harris.

O altă întrebare se referă la cine va fi noul candidat pentru funcția de vicepreședinte și dacă această poziție va ajunge la unul dintre numele vehiculate pentru înlocuirea lui Joe Biden.

Pe lângă Kamala Harris, s-a mai vorbit despre Gretchen Whitmer, guverntoarea din Michigan, Gavin Newsom, guvernatorul din California, Pete Buttigieg, secretarul transporturilor, Josh Shapiro, guvernatorul din Pennsylvania, și JB Pritzker, guvernatorul din Illinois.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`