Probleme pentru familia Clinton: FBI cunoștea legăturile ascunse ale acesteia cu rușii 

Probleme pentru familia Clinton: FBI cunoștea legăturile ascunse ale acesteia cu rușii 

Probleme pentru familia Clinton. FBI a făcut o investigație în legătură cu o campanie a Rusiei de a se implica în sectorul energetic american, situație din care nu au lipsit cazuri de „mită, peşcheşuri, extorsiune şi spălare de bani”, potrivit dezvăluirilor făcute de publicația The Hill, citată deepochtimes-romania.com.

Ancheta FBI s-a desfășurat în perioada în care Biroul Federal era condus de Robert Mueller, iar campania Moscovei s-a întins inclusiv până la familia Clinton.
Acum însă, Mueller, care trebuie să se ocupe de investigația privind presupusa colaborare dintre echipa lui Donald Trump cu Rusia în alegerile din 2016, se află în centrul unui scandal de proporții privind propriile legături cu Moscova.

Potrivit sursei citate, familia Clinton a trebuit să aprobe un acord de cedare a 20% din controlul procesării de uraniu către compania Uranium-1. În acord a fost implicată și banca rusă de investiţii Renaissance Capital, care i-a plătit lui Bill Clinton o jumătate de milion de dolari pentru un discurs susținut în cadrul unui eveniment. Totul se întâmpla aproximativ în aceeași perioadă în care Hillary Clinton, secretar de stat în acel moment, a dat undă verde acordului cu Uranium-1 pentru Rusia. Între anii 2009-2013, controlul companiei a fost preluat de ruși.

Doi ani mai târziu, jurnaliștii de la The New York Times scriau că „o nouă cantitate de numerar a ajuns la clanul Clinton” şi că respectivele contribuţii „nu au fost dezvăluite public de către familia fostului lider de la Casa Albă. Asta deși Hillary Clinton a încheiat o înțelegere cu administrația Obama, potrivit căreia fundația sa urma să-și declare public toţi donorii

Referindu-se la aceste tranzacții, publicația The Hill precizează că oficialii ruși „vehiculat milioane de dolari către SUA, destinaţi fundaţiei fostului preşedinte Bill Clinton”. Iar plățile ar fi fost făcute în vremea în care Hillary Clinton superviza o agenţie guvernamentală care lua decizii favorabile Moscovei.

În plus, conform sursei citate, FBI-ul, condus din 2001 până în 2013 de Mueller, era la curent cu legăturile dintre Kremlin și familia Clinton.

Într-un alt articol, jurnaliștii de la The Hill au dezvăluit că în perioada în care Hillary Clinton devenise secretar de stat, „nu există nicio urmă de îndoială (…) că ruşii puseseră ochii pe cercul lui Hillary Clinton, pentru că era un actor principal al strategiei resetului dintre SUA şi Rusia şi pentru că era privit drept succesoare a lui Barack Obama la preşedinţia SUA”.

În acest context, Robert Mueller este acuzat că avea interese în succesul economic al Rusiei, având în vedere că nu a intervenit pentru a opri încercările Moscovei de a acapara piața americană de uraniu, ci a luat parte la aceste acțiuni.

Un alt personaj cheie al scandalului este congresmenul Adam Schiff, membru al Comisiei de Informaţii, care ar deţine 16 mii USD investiţii legate de Rusia, conform celor mai recente declaraţii financiare”.

Senatorul Chuck Grassley ar fi descoperit că FBI avea un agent care a observat campania Rusiei, însă a blocat orice eventuală mărturie a acestuia în Congres. Asfel, Departamentul de Justiţie al administraţiei Obama, condus de Loretta Lynch, l-ar fi amenințat pe agent cu trimiterea în judecată dacă ar fi încălcat o declarație de abținere de la divulgarea de informații.

La rândul său, Loretta Lynch este un personaj controversat, după ce s-a întâlnit în secret la bordul unui avion privat cu Bill Clinton, în perioada în care se desfășura ancheta privind folosirea de către Hillary Clinton a unui server de mail privat, dând naștere la suspiciuni că discuția dintre cei doi ar fi influențat ancheta.

Mai mult, informaţiile despre campania legăturilor cu Rusia ale clanului Clinton au fost ascunse publicului în momentul în care James Comey a ajuns la conducerea FBI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)