Prințul Harry a obținut condamnarea unui ziar britanic. Tabloidul a recunoscut infracțiunea comisă

Prințul Harry a obținut condamnarea unui ziar britanic. Tabloidul a recunoscut infracțiunea comisă
Sursa foto: Shutterstock

Prințul Harry a fost victima interceptării telefonice de către un ziar britanic, Mirror Group Newspapers, conform deciziei Înaltei Curți britanice, iar prințul a primit daune.

Prințul Harry, despăgubit

Judecătorul a observat că 15 din 33 de articole contestate care au fost folosite în proces au fost rezultatul interceptării telefonice prințului Harry, iar acesta a primit daune de 140.600 de lire sterline, aproximativ 164.000 de euro, scrie G4media.

Prințul Harry a transmis un mesaj prin intermediul avocatului său privind decizia de condamnare a ziarului britanic.

Mirror Group Newspaper a megat că a piratat mesajele vocale, dar a recunoscut că a practicat alte metode ilegale de obținere a informațiilor, printre care și utilizarea unui detectiv particular, și și-a cerut scuze.

„Sentinţa de astăzi îmi dă dreptate şi îmi oferă încredere”, a declarat David Sherborne, avocatul prințului Harry, în numele fiului cel mic al regelui Charles al III-lea.

Prima victorie a prințului Harry în lupta cu ziarele britanice

Aceasat este prima victorie a prințului după mai multe lupte purtate în instață cu presa tabloidă. Procesul actual a fost deschis în mai 2023, iar prințul Harry l-a acuzat pe editorul Daily Mirror că a folosit metode ilegale de colectare a informațiilor, în perioada 1996-2010, chiar prin interceptarea convorbirilor telefonice.

Prințul Harry a fost primul membru regal, după 1891, care a apărut în instanță pentru un process de calomnie.

Mai mult, ducele de Sussex învinovățește presa tabloidă de moartea mamei sale Diana, care era urmărită de paparazzi la Paris în 1997. Altă victimă a ziarelor tabloide este și soția sa, Meghan, după cum spune prințul Harry.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`