Primul convoi cu tehnică militară franceză a ajuns în România. Transportul a intrat în țară, duminică seara, pe la Nădlac (VIDEO)

Primul convoi cu tehnică militară franceză a ajuns în România. Transportul a intrat în țară, duminică seara, pe la Nădlac (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ministerul Apărării Naționale

Primul convoi cu tehnică militară franceză format din transportoare blindate a intrat duminică seara în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, județul Arad. Destinația finală a transportului este baza militară de la Cincu, acolo unde vor fi folosite de Grupul de Luptă al NATO, condus de Franța, a relatat Dan Gabor la Știrile B1 TV.

Primul convoi cu tehnică militară din franceză a ajuns duminică în România

Convoiul cu transportoare blindate franceze a ajuns în România. Acestea vor completa mijloacele tehnice ale Grupului de Luptă al NATO din țara noastră, care este condus de Franța. Primul convoi cu tehnică militară a intrat prin PTF Nădlac, județul Arad, și merge la baza militară de la Cincu.

Pentru a sosi la timp în România, primele convoaie au plecat încă de marți de la baza militară din Mourmelon-le-Grand, estul Franței.

Decizia președintelui francez Emmanuel Macron de întări postura defensivă pe Flancul Estic al NATO a fost luată în contextul situației de securitate din regiune și al războiului din Ucraina.

În luna noiembrie este așteptat un alt convoi, constituit din tancuri Leclerc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`