Locuitorii din statul Kiribati au intrat deja în anul 2025, la ora locală 00.00, respectiv ora 12.00 ora României.
Kiribati se află în Oceanul Pacific și este singura care se află pe cele 4 emisfere ale globului.
Kiribati este o ţară insulară cu trei grupuri de insule – Insulele Gilbert, Insulele Phoenix şi Insulele Line – de aproximativ 100.000 de locuitori şi se pot mândri cu statutul oficial de „ţara soarelui răsare”, ţinând cont de convenţiile care stabilesc fusul orar pe toată planeta.
Este vorba de fapt despre 33 de insule (atoli și recife de corali), dintre care 21 sunt locuite. Aproximativ 90% dintre locuitori trăiesc pe grupul de insule Gilbert.
A doua țară care a intrat în noul an este Noua Zeelandă.
La Auckland au fost alese 7 melodii pentru a crea „coloana sonoară” de la miezul nopţii, iar muzica a fost sincronizată cu jocuri de lumini, lasere şi focuri de artificii. Spectacol uimitor de lumini a fost pregătit timp de 6 luni în Auckland, pentru Revelion, potrivit Antena 3 CNN.
Focurile de artificii şi jocurile de lumini de la Sky Tower au fost programate să dureze 5 minute şi 30 de secunde şi au fost declanşate de tradiţionala numărătoare inversă de 10 secunde, proiectată la baza turnului. În total, 500 de kilograme de produse pirotehnice au fost lansate din turn, cea mai înaltă construcţie din emisfera sudică.
Pregătirile au început încă de acum 6 luni, fiind necesare 1500 de linii de cod de programare şi 14 kilometri de fire şi cabluri electrice.
Și Sydney, care se află cu 2 ore în spatele Noii Zeelande, a intrat în Noul An, la ora 15, ora României. La spectacolul cu festivităţile organizate în celebrul port al oraşului erau așteptați să participe peste 1 milion de persoane şi în cadrul cărora au fost folosite mai mult de 9 tone de artificii şi produse pirotehnice.
Spectacole de sunet şi lumină sunt aşteptate cu nerăbdare şi în celelalte oraşe importante australiene, printre care Melbourne, Brisbane şi Adelaide.
Samoa Americană (sau Samoa de Est) va fi ultimul teritoriu care trece în noul an.