Primele imagini în public cu Donald Trump, după pierderea alegerilor prezidențiale. Cum s-a comportat (VIDEO)

Primele imagini în public cu Donald Trump, după pierderea alegerilor prezidențiale. Cum s-a comportat (VIDEO)

Președintele înfrânt în alegerile din SUA, Donald Trump, a avut prima apariție publică după scrutinul prezidențial, la un eveniment dedicat Zilei Veteranilor. Aceasta a fost considerată prima apariție a lui Donald Trump după înfrângerea în alegeri.

Ce a făcut Donald Trump în prima apariție de când a pierdut alegerile

Președintele, încă în funcție, Donald Trump nu a aruncat nicio privire către presă și nici nu a făcut vreun comentariu jurnaliștilor prezenți la ceremonie. În acest timp, președintele ales Joe Biden a participat la o ceremonie pentru Ziua Veteranilor în Philadelphia.

Donald Trump încă mai speră că poate răsturna rezultatul alegerilor printr-o acțiune în justiție.

Între timp, nimic nu îl împiedică pe Donald Trump să își facă o curățenie generală în administrație, de parcă este pe cale să preia un nou mandat la Casa Albă. Cel puțin 9 oficiali au fost demiși, mutați pe alte posturi ori determinați să-și dea chiar ei demisia după ce a devenit clar că Donald Trump a pierdut alegerile.

Cea mai răsunătoare demitere este cea a șefului Pentagonului, de la începutul săptămânii. Între timp, au fost demiși adjunctul și şeful de cabinet ai acestuia.

Presa americană scrie că mulți înalți oficiali care l-au contrat pe Trump ar putea fi înlăturați în următoarele săptămâni.

Donald Trump a oferit prima apariție de la pierderea alegerilor împotriva lui Joe Biden. Donald Trump a participat la ceremonia de depunere a coroanelor de flori organizată cu ocazia „Zilei Naționale a Veteranilor”, la Washington.

Într-o zi ploioasă și cenușie din Washington, președintele a vizitat Cimitirul Național Arlington pentru o ceremonie sobră de depunere a coroanelor de flori, cu puțin înainte de ora 11:30, la patru zile după ce mass-media americană a anun’at că rivalul său democrat va ocupa fotoliul de la Casa Albă.

De atunci, el nu s-a adresat națiunii decât prin Twitter și printr-o declarație publicată pentru a marca Ziua Veteranilor și nu a acceptat victoria lui Biden, așa cum este tradițional se întâmplă după ce se proiectează victoria unui candidat în urma alegerilor prezidențiale din SUA.

Donald Trump refuză să recunoască victoria lui Biden

Cu cazurile Covid-19 care dau peste cap toate bilanțurile din toate statele americane care impun noi restricții într-o încercare disperată de a bloca virusul înainte de sosirea iernii, Trump pare să aibă toate sarcinile prezidențiale normale, cu excepția scurtei sale apariții la Arlington, unde nu a făcut nicio remarcă publică .

În schimb, el a rămas închis în interiorul reședinței prezidențiale, împingând o realitate alternativă și intentând procese prin care se pretinde fraudă electorală, care până acum nu au fost susținute de dovezi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`