În urmă cu aproape două săptămâni, submersibilul Titan de la OceanGate Expeditions a făcut implozie pe fundul Atlanticului. Potrivit Sky News și Metro, câteva dintre resturile submersibilului au fost aduse la țărm în Canada de către nava Horizon Arctic. Aceste bucăți metalice au fost găsite la o distanță de aproximativ 487 de metri față de epava celebrului Titanic.
Dispariția submersibilului Titan a avut loc la începutul lunii curente, iar în urma unei ample căutări, au fost descoperite în cele din urmă unele fragmente ale epavei.
Bucăți de metal au fost protejate cu prelate și ulterior încărcate în camioane pentru a fi transportate în vederea analizării lor. Printre resturile recuperate se numără o bucată mare de metal curbată și o componentă cu numeroase cabluri.
Oficialii din domeniul maritim din Statele Unite investighează situația și intenționează să elaboreze un raport care să contribuie la îmbunătățirea siguranței submersibilului, conform informațiilor furnizate de The Mirror. Echipe de anchetatori din Canada, Franța și Marea Britanie sunt, de asemenea, implicate în această investigație.
Pe 18 iunie a început o operațiune neîncetată de căutare și salvare după ce submersibilul Titan a pierdut conexiunea cu nava-mamă. Experții afirmă că vasul a suferit o implozie la mare adâncime, ceea ce a dus la moartea instantanee a tuturor celor cinci pasageri aflați în expediția către Titanic.
Printre victimele de la bordul submersibilului se numără miliardarul britanic Hamish Harding, cunoscutul scafandru francez Paul-Henri Nargeolet, magnatul pakistanez de prestigiu Shahzada Dawood și fiul său în vârstă de 19 ani, Suleman Dawood, precum și directorul executiv al OceanGate, Stockton Rush.