Primarul Londrei îi cere premierului Boris Johnson închiderea școlilor și a colegiilor

Publicat: 14 12. 2020, 14:25
Foto: hepta.ro/DPA Images / Yui Mok

Sadiq Khan, primarul Londrei, a solicitat Guvernului condus de Boris Johnson să ia în considerare închiderea şcolilor şi a colegiilor din capitala britanică, în contextul în care s-a constatat o rată „semnificativă” de infectare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, potrivit Bloomberg.

Primarul Londrei cere închiderea școlilor și a colegiilor

Mai exact, primarul Londrei sugerează că şcolile şi colegiile Londrei ar trebui închise cu câteva zile înainte de vacanţa de iarnă şi ar trebui deschise spre sfârşitul lunii ianuarie, pentru a controla răspândirea cazurilor de coronavirus.

„Intensificarea proceselor de testare reprezintă elementul cheie, de aceea îmi doresc să văd un program care să acopere elevii, stafful din şcolile secundare, colegiile şi angajaţii care nu pot lucra de acasă”, a declarat Khan, punctând și faptul că guvernul ar trebui să lanseze o schemă de recuperare a veniturilor pierdute în perioada Crăciunului.

„Trebuie să-i avertizez pe londonezi că avem o iarnă dificilă în faţa noastră”, avertizaprimarul de la Londra încă din lun octombrie.

Marea Britanie, prima țară din lume care autorizează vaccinul de la Pfizer și BioNTech

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate ţări în contextul pandemiei de COVID-19, cu 1.849.403 infecţii şi 64.170 de decese, ocupând locul doi la nivel european în ceea ce priveşte numărul de morţi.

Regatul Unit a devenit prima țară din lume care autorizează vaccinul anti-coronavirus de la Pfizer și BioNTech pentru utilizare pe scară largă, transmite BBC.

MHRA, autoritatea britanică de reglementare în sector, susține că injecția, care oferă o protecție de 95% împotriva bolii COVID-19, este sigură pentru a fi distribuită.

Acesta este cel mai rapid vaccin care s-a transformat vreodată din concept în realitate, cu doar 10 luni pentru parcurgerea unor pași de dezvoltare care adesea se întind pe un deceniu.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech este un vaccin de tip nou, intitulat mARN, care folosește un fragment micuț de cod genetic din virusul pandemic pentru a învăța corpul cum să lupte împotriva acestei boli infecțioase și să construiască imunitate.

Niciun vaccin de tip mARN nu a mai fost aprobat pentru utilizare la om până acum, deși diferite persoane au mai primit seruri de acest gen în cadrul studiilor clinice.

”Prima dată vor avea prioritate cei mai vulnerabili şi cei cu vârsta peste 80 de ani, personalul din casele pentru vârstnici”, şi cei din serviciul public de sănătate ”vor fi printre primii care vor primi vaccinul”, a declarant ministrul Matt Hancock, numind prima zi de vaccinare drept ”Ziua Victoriei, declarând că”săptămâna care vine reprezintă un moment istoric”.