Primarul din Paris s-a ținut de cuvânt. Anne Hidalgo a înotat în Sena ca să demonstreze că apa e curată pentru Jocurile Olimpice

Primarul din Paris s-a ținut de cuvânt. Anne Hidalgo a înotat în Sena ca să demonstreze că apa e curată pentru Jocurile Olimpice
Sursă foto: X.com

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, s-a ținut de promisiunea făcută în ianuarie, că va înota în Sena cu nouă zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024.

Jocurile Olimpice vor începe pe 26 iulie

Jocurile Olimpice din 2024 vor începe pe 26 iulie, cu o ceremonie în aer liber, care va incude o paradă a sportivilor pe bărcile de pe Sena. Organizatorii Jocurilor Olimpice au investit 1.5 miliarde de dolari din 2015 pentru a pregăti Sena pentru acest eveniment fastuos și pentru a se asigura că parizienii vor avea un râu mai curat, potrivit observatornews.ro. 

Anne Hidalgo s-a ținut de cuvânt și a înotat în râu, de-a lungul tronsonului care trece pe lângă primăria care are aspect impunător și catedrala Notre Dame. Alături de ea au fost și Tony Estanguet, șeful Jocurilor Paris 2024, și Marc Guillaume, prefectul regiunii pariziene, potrivit Time.

Planul de curâțare a râului Sena a inclus construirea unui bazin uriaș subteran de stocare a apei în centrul Parisului, renovarea infrastructurii de canalizare și modernizarea stațiilor de tratare a apelor reziduale.

Înotul în Sena este interzis de peste un secol

De peste un secol, înotul în râul din capitala Franței este interzis. Fostul președinte francez, Jacques Chirac, a făcut o promisiune similară în 1988, când era primar al Parisului, însă nu a fost niciodată îndeplinită.

Anne Hidalgo va călca pe urmele ministrului francez al sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, care a înotat sâmbătă în Sena purtând un costum complet.

Sena va găzdui multe competiții sportive de înot

În fiecare zi au fost efectuate teste ale calității apei de către grupul de monitorizare Eau de Paris. Rezultatele de la începutul lunii iunie au indicat niveluri nesigure ale bacteriei E.coli, ulterior fiind îmbunătățiri în acest sens.

Sena va găzdui mai multe evenimente de înot în ape deschise în timpul Jocurilor Olimpice, inclusiv maratonul de înot de la Jocurile Olimpice și etapele de înot ale triatlonului olimpic și paralimpic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`