Prima țară arabă care nu mai are nevoie de viză pentru SUA. Care a fost motivul

Prima țară arabă care nu mai are nevoie de viză pentru SUA. Care a fost motivul
Sursa foto: unsplash

O țară arabă nu va mai avea nevoie de viză pentru a merge în SUA, iar în acest mod au stabilit un parteneriat apropiat în regiunea Golfului.

Motivele care au convins Washingtonul

Cetățenii din Qatar nu vor mai fi nevoiți să aibă viză pentru a călători în SUA, devenind a 42-a țară din programul de scutire de vize și prima țară arabă care face parte din proiect. Croația a fost adăugată în 2021 și Israelul anul trecut, iar programul prevede măsuri similare pentru americanii care merg în aceste țări, conform știrileprotv.

Secretarul de stat Antony Blinken spune că acordul va facilita fluxul de persoane și comerțul dintre cele două țări. Qatarul găzduiește o importantă bază aeriană americană care a avut un rol principal în eforturile nereușire de a media războiul din Gaza. Mai mult, Qatar a ajutat SUA să evacueze aerian mii de afgani după ce talibanii au preluat controlul în țara lor în 2021.

Oficialii americani au transmis că și alte țări arabe se pot înscrie în programul de scutire de vize.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:23 - Hezbollah a atacat sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică. Armata israeliană spune că atacul e o premieră
11:22 - Surse: PNL este în negocieri pentru o majoritate de dreapta în Consiliul General al Capitalei
11:22 - Ciolacu, în ședința de guvern: Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli / Le asigurăm antreprenorilor plata la timp a ajutoarelor de stat prin IMM Plus (VIDEO)
11:07 - Marcel Ciolacu: Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă trei luni, până la sfârșitul anului. Preîntâmpinăm apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor la aceste poliție auto (VIDEO)
10:50 - A murit Andrei Sever Mureșan, primul jucător de tenis român membru al ATP
10:44 - Simonis (PSD), pe B1 TV: Avem atâtea probleme și PNL nu are altceva mai bun de discutat decât despre viitorul lui Iohannis. Liberalii sunt cei care și-au încălcat promisiunile. Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească (VIDEO)
10:44 - Accident grav în Teleorman. Un tânăr a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un cap de pod
10:42 - Hotelierii bulgari se plâng că nu mai au destui turiști nici de pe „piețele sigure” ca România
10:35 - Directorul Departamentului pentru situații de Urgență de la Apele Române, despre pericolul viiturii de pe Dunăre. În ce condiții s-ar putea inunda Bucureștiul?
10:35 - Donald Trump ar fi fost informat de serviciile secrete americane „cu privire la amenințări reale și specifice din partea Iranului de a-l asasina”