Prima moarte transmisă în direct de BBC: Bolnav de cancer, filmat până la ultima suflare

Prima moarte transmisă în direct de BBC: Bolnav de cancer, filmat până la ultima suflare

Faimosul trust media BBC va transmite pe 12 mai, momentul în care un bărbat de 84 de ani, bolnav de cancer în fază terminală, moare în locuinţa sa, înconjurat de familie, scrie Daily Mail.

Numele întreg al victimei nu va fi divulgat, astfel că i se va spune Gerald. El a murit pe 1 ianuarie 2011, iar scena înfiorătoare durează aproximativ cinci minute, potrivit jurnaliştilor de la BBC.

Acest documentar face parte dintr-o serie de episoade care se numeşte “Inside the human body” ( Înăuntrul corpului omenesc ), care a stârnit ample controverse. Postul de televiziune este acuzat că face această transmisie şocantă pentru rating.

Producătorii seriei au fost puşi în legătură cu pacientul de către un azil din Pembury, a cărui conducere a spus că “este important ca bolile care ne ameninţă viaţa şi moartea să fie discutate şi înţelese mai mult în societate”.

Bărbatul răpus de cancer a sperat ca prin fapta lui să-i ajute şi pe alţii.

Prezentatorul Michael Mosley a spus pentru Radio Times că a ştiut că iniţiativa postului de televiziune va fi criticată, dar a precizat că “este important să nu ne ruşinăm să vorbim despre moarte şi să o arătăm atunci când este nevoie”.

Potrivit surselor, scena este realizată într-o manieră foarte sensibilă, timp în care voiceoverul explică în detaliu, din perspectivă ştiinţifică, ce se întâmplă cu corpul lui Gerald pe măsură ce acesta se apropie de moarte.

“Moartea este o parte importantă din experienţa unui om, iar difuzarea integrală a morţii lui Gerald este menită să facă oamenii să înţeleagă ce se întâmplă atunci când corpul nu mai funcţionează cum trebuie”, a spus un purtător de cuvânt al BBC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`