Prima declarație a lui Joe Biden după ce s-a vaccinat în direct împotriva Covid

Prima declarație a lui Joe Biden după ce s-a vaccinat în direct împotriva Covid
Sursa Foto: www.politico.com

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a vaccinat împotriva COVID-19, cuprima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer. Momentul a fost transmis în direct la televiziunipentru a crește încrederea populației americane în vaccinare,a informatCNN, citat de Libertatea.

Injecția i-a fost administrată la Spitalul ChristianaCare din Newark, Delaware, de către Tabe Masa, care este asistentă medicală și șefa serviciilor de sănătate ale angajaților din spital.

Și Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a SUA, a fost vaccinată și ea împotriva COVID-19.

Statele Unite ale Americiiau depăşit, luni, pragul de 18 milioane de cazuri deCOVID-19, fiind înregistrate peste319.000 de decesede la debutul pandemiei, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Luniau raportate 190.972 de noi infecţii și 1.658 de decese. Până acum, SUA au înregistrat 18.011.449 de cazuri de coronavirus.

Joe Biden are 78 de ani, iar în cazul unei infectări ar fi printre persoanele cu risc ridicat de a dezvolta simptome severe.

Prima declarație a lui Joe Biden după ce s-a vaccinat în direct împotriva Covid

„Oamenii ar trebui să fie pregătiţi să se vaccineze, când acesta va fi disponibil. Nu există niciun motiv de îngrijorare. Aştept cu nerăbdare a doua doză”, a spus Biden.

Biden şi soţia sa, Jill, au fost vaccinaţi amândoi cuvaccinulPfizer/BioNTech, primul vaccin împotriva noului coronavirus care a fost lansat.

Un al doilea vaccin, realizat de compania Moderna, a fost aprobat în SUA săptămâna trecută.

Vicepreşedintele ales Kamala Harris va primi probabil vaccinul săptămâna viitoare, a declarat echipa de tranziţie a lui Biden.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech presupune administrarea a două doze la o distanță de câteva săptămâni, astfel încât să atingă o eficiență de 95%. Echipa de tranziție nu a oferit detalii cu privire la data la care viitorul cuplu prezidențial va primi și o a doua injecție.

Jen Psaki, purtător de cuvânt al echipei de tranziție, a anunțat că vicepreședinta-aleasă Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff, vor fi vaccinați săptămâna viitoare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`