Prezența la vot a moldovenilor din străinătate, mult mai mare față de prezidențialele anterioare

Prezența la vot a moldovenilor din străinătate, mult mai mare față de prezidențialele anterioare
Foto: Hepta - Evgeny Odinokov

Aproape 200.000 de moldoveni aflați în străinătate și-au exercitat dreptul de vot până la ora 19:00, numărul depășind deja pe cel de la scrutinul prezidențial din 2020, când au fost înregistrate în total peste 149 de mii de voturi, potrivit datelor CEC.

,,În continuare se votează masiv la unele secții de votare din Belgia, Germania, Marea Britanie, România, Federația Rusă”, a declarat șefa Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, în timpul briefing-ului de la ora 19:00, potrivit Adevarul.

Maia Sandu, care aspiră la un nou mandat prezidențial, a apreciat mobilizarea mare a diasporei printr-un scurt mesaj publicat pe internet.

,,Diaspora, jos pălăria!”, a notat candidatul PAS la alegerile prezidențiale.

Iar reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE)au menționat că: ,,Mobilizarea diasporei reflectă dorința de a contribui la viitorul țării, chiar dacă locuiesc în afara granițelor. Autoritățile au făcut eforturi pentru a facilita accesul la vot prin deschiderea unui număr mai mare de secții de votare în străinătate.Diaspora continuă să demonstreze un nivel crescut de implicare și participare, exprimându-și opiniile prin vot în diverse țări”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`