Prețurile s-au prăbușit pe una dintre cele mai cunoscute insule din Grecia. Cazările sunt de 4 ori mai ieftine în plin sezon estival

Prețurile s-au prăbușit pe una dintre cele mai cunoscute insule din Grecia. Cazările sunt de 4 ori mai ieftine în plin sezon estival
Foto simbol: Pixabay

Mykonos se confruntă cu noi provocări în sezonul turistic din acest an. Potrivit datelor recente, în ciuda speranțelor pentru un an de succes, insula din Grecia se confruntă cu dificultăți care pot afecta negativ turismul, potrivit tanea.gr.

Prețurile s-au prăbușit în Mykonos

Speriați de costul mare al vacanțelor, turiștii nu s-au grăbit să facă rezervări în această vară pe insula elenă Mykonos, ceea ce i-a făcut pe comercianți și pe hotelieri să scadă prețurile masiv, deși ne aflăm în vârful sezonului estival.

De anul trecut, s-au exprimat multe opinii cu privire la motivele acestei tendințe de scădere în Mykonos. Imaginile cu mulțimi de turiști care inundau rețelele de socializare, precum și relatările negative despre prețurile foarte mari la cazare și alimentație au jucat un rol foarte important.

Valul s-a răspândit anul trecut, utilizatorii TikTok comparând mulțimile de pe insulă vara cu o vizită în Las Vegas în ajunul Anului Nou.

Ca urmare a acestor evenimente, prețurile de închiriere ale vilelor de lux din Mykonos în comparație cu anul trecut înregistrează o prăbușire în acest sezon.

De exemplu, o vilă nou construită cu un dormitor, cu o piscină privată nou-nouță, un jacuzzi privat în aer liber și vederi uimitoare la golful Psarros, se închiriază pentru 231 EUR pe noapte în loc de 923 EUR.

În zona Klouvas lângă plaja Ftelia pentru o suită de lux de 56 mp cu un dormitor, piscină privată în aer liber, terasă cu șezlonguri și zonă de luat masa în aer liber, living cu bucătărie bine utilată și zonă de luat masa și îngrijire de înaltă calitate, prețul de închiriere este de 238 euro pe noapte.

O vilă cu cinci dormitoare care anul trecut a fost închiriată cu 2.000 de euro pe noapte anul acesta poate fi găsită cu 500 de euro pe noapte dacă luați legătura telefonic cu proprietarul.

Insula grecească înregistrează o scădere cu 10,4% a locurilor companiilor aeriene în 2024 față de 2023 și aceasta, în timp ce în 2023, scăderea numărului de sosiri pe aeroportul din Mykonos în anul precedent s-a ridicat la -8,7% (la 743.154 călători) și – respectiv 5,2% (546.311).

Totodată, cercurile turistice raportează că rata rezervărilor în hoteluri de tip boutique și vile pentru Mykonos este mai mică decât anul trecut, cu -7% de la începutul anului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)