Prețul mediu de vânzare pentru un apartament nou în Tokyo, la un maxim istoric de peste un milion de dolari

Prețul mediu de vânzare pentru un apartament nou în Tokyo, la un maxim istoric de peste un milion de dolari
Sursa foto: Freepik

În luna martie 2023, prețul mediu de vânzare pentru un apartament nou construit în zona metropolitană Tokyo a ajuns la un maxim istoric de 143,6 milioane de yeni (aproximativ 1,07 milioane de dolari).

Apartamentele din Tokyo au ajuns să coste mai bine de un milion de euro

În 2023, prețul unui apartament în Tokyo este dublu față de aceeași lună a anului trecut. De asemenea, prețurile sunt la cel mai ridicat nivel înregistrat de la începerea colectării datelor statistice în 1973. Prețurile sunt influențate de vânzările apartamentelor ultra-exclusiviste în zona centrală Tokyo, potrivit Agerpres.

Datele publicate marți, 18 aprilie, marchează o premieră, întrucât pentru prima dată prețul mediu de vânzare în zona metropolitană a capitalei japoneze a depășit pragul de 100 de milioane de yeni.

În luna martie 2023, 9,1% din cele 2.439 de unități scoase pe piață au fost vândute în prima zi.

Japonia încearcă combaterea declinului demografic

Pentru a încerca oprirea declinului drastic al populației japoneze, în martie, prim-ministrul nipon Fumio Kishida a promis alocații familiale și indemnizații pentru concedii parentale. Acestea ar urma să fie adoptate sub forma unui nou set de măsuri, care a fost descris drept „ultima șansă”.

Aproape 30% dintre cei 125 de milioane de locuitori ai Japoniei au vârsta peste 65 de ani, un record mondial după Monaco.

În 2022, numărul nașterilor din Japonia a scăzut sub pragul de 800.000, un nou minim de la debutul statisticilor în 1899. De asemenea, numărul nașterilor este de două ori mai mic în comparație cu acum 40 de ani.

Tinerii din Coreea de Sud se confruntă cu probleme asemănătoare în ceea ce privește costul vieții și prețurile prohibitive la locuințe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`