Prețul exorbitant plătit de o turistă pe mezeluri și brânză, la o piață din Sardinia. Cum a fost păcălită

Prețul exorbitant plătit de o turistă pe mezeluri și brânză, la o piață din Sardinia. Cum a fost păcălită
Sursa foto: unsplash

O femeie de 86 de ani din Brescia, Milano, a avut parte de o experiență mai puțin plăcută în timp ce se afla în vacanță în Sardinia. Ea a cumpărat 4 kilograme de mezeluri și brânză pentru care a plătit un preț uriaș.

Cât a plătit pentru 4 kilograme de mezeluri și brânză

Incidentul a avut loc în 27 august. Turista a povestit că vânzătorii s-au apropiat de ea chiar atunci când se întorcea de la plajă, alături de fiul ei de 63 de ani. Vânzătorii i-au dat să guste brânză, dar nu aveau nici preț, nici ingredinetele conținute sau provenineța produselor, dar ei susțineau că este producție proprie, conform observatornews.

Ulterior, au mers cu turiștii la cazare pentru a le mai da să guste salam, cârnați și slănină. După ce le-a încercat, femeia a decis să cumpere 4 kilograme de mezeluri și brânză, dar în timp ce ea vorbea cu unul dintre vânzători, celălalt făcea socoteli pe telefonul lui. Fiul ei a fost cel care a făcut plata, dar nu a fost atent și la suma pe care o plătește, drept pentru care din cont i s-au luat 1.155 de euro pentru mezelurile și brânzeturile cumpărate.

A depus plângere

Vânzătorii au emis un bon simplu, nu unul fiscal, pe care l-au lăsat turiștilor, alături de un număr de telefon.

După ceva timp, femeia și-a dat seama că suma pe care a plătit-o este incredibil de mare. A încercat să contacteze vânzătorii, dar în zadar. Sora ei a fost cea care i-a găsit pe Whatsapp, dar ei susțin că produsele lor sunt de nișă și că piața este liberă.

Turista a depus o plângere la autorităție, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a verifica dacă s-a emis sau nu un bon fiscal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`