Președintele SUA crede că ar merita Premiul Nobel „pentru o grămadă de chestii”, dar că acesta nu este acordat corect. Donald Trump: „I-au dat unul lui Obama” (VIDEO)

Președintele SUA crede că ar merita Premiul Nobel „pentru o grămadă de chestii”, dar că acesta nu este acordat corect. Donald Trump: „I-au dat unul lui Obama” (VIDEO)
Sursă foto: hepta.ro

Donald Trump, președintele SUA, a declarat, luni, că el crede că merită un Premiu Nobel pentru Pace pentru „multe lucruri” pe care le-a făcut, dar consideră că acesta nu este acordat corect.

„Cred că aș putea primi Premiul Nobel pentru o grămadă de chestii, dacă l-ar acorda corect, ceea ce nu se întâmplă”, le-a spus Donald Trump reporterilor, în cadrul unei întâlniri cu premierul pakistanez Imran Khan, la ONU, potrivit USA Today.

Președintele SUA a argumentat că predecesorul său, Barack Obama, n-ar fi meritat să primească premiul în 2009.

„Ei i-au dat unul lui Obama”, a declarat Trump, susținând că președintele democrat n-a avut „nicio idee” pentru ce l-a primit. „Acesta a fost singurul moment în care am fost de acord cu el”, potrivit aceleiași surse.

Nu este prima oară când actualul lider de la Casa Albă vorbește despre acest premiu, cu tot cu criticile aduse lui Obama. Problema a fost ridicată în timpul primelor discuții cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, care veneau pe fondul anunțului că premierul nipon Shinzo Abe îl propune nominalizează pe Trump pentru acest premiu.

Întrebat în mai dacă el consideră că merită să primească acest premiu, Trump a răspuns că „toată lumea crede asta”, dar „eu n-aș spune-o niciodată”. În februarie, președintele SUA spunea că predecesorul său, Obama, a primit această distincție la puțin timp după preluarea mandatului, adăugând că, „în cazul meu, probabil că nu se va întâmpla niciodată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`