Președintele SUA, la a treia nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace 2021. Elogii aduse pentru „Doctrina Trump” împotriva războaielor fără sfârșit

Președintele SUA, la a treia nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace 2021. Elogii aduse pentru „Doctrina Trump” împotriva războaielor fără sfârșit
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Erin Scott

Donald Trump, președintele SUA, a fost nominalizat pentru a treia oară la Premiul Nobel pentru Pace 2021. Nominalizarea de luni a fost făcută de o serie de profesori australieni de drept, care au lăudat „Doctrina Trump” împotriva războaielor fără sfârșit, potrivit Newsweek.

PostulB1 TV va difuza în premieră și în exclusivitate în România documentarul„AMERICA ALEGE: TRUMP VS BIDEN”, o anchetă spectaculoasă și amplă despre alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2020,vineri, 2 octombrie, de la ora 22.00.

„Doctrina Trump” împotriva războaielor fără sfârșit, elogiată

Într-o intervenție pentru Sky News, în Australia, profesorul de drept David Flint a explicat de ce a luat decizia de a-l nominaliza pe Donald Trump la prestigioasa distincție.

„Doctrina Trump este ceva extraordinar, așa cum sunt multe lucruri pe care le face Donald Trump. El este ghidat de două aspecte, care par să fie absente la atât de mulți politicieni. În primul rând are bun simț și este ghidat doar de un interes național, și prin urmare, în circumstanțele noastre, de un interes privind alianța occidentală”, a spus Flint.

„Ceea ce a făcut prin Doctrina Trump este că a decis că nu va mai ține America implicată în războaie fără sfârșit, războaie prin care nu numai că nu se obține nimic, dar sunt omorâți mii de tineri americani și America face datorii enorme”, a continuat el.

În timpul interviului său pentru Sky News, David Flint a vorbit și despre recentul acord de pace anunțat de Donald Trump, între Israel și Emiratele Arabe Unite.

„Ceea ce a făcut Trump a fost că a mers înainte și a negociat în pofida tuturor sfaturilor, dar a făcut-o cu bun simț”, a adăugat profesorul.

„El a negociat direct cu statele arabe în cauză și Israel, și le-a adus împreună, iar aceste state se aliniază”, a mai spus Flint. „Totodată, el e primul președinte american care a rezolvat cum să facă America independentă energetic de Orientul Mijlociu”, a punctat acesta.

Profesorul David Flint și-a continuat elogiul pentru Donald Trump, spunând: „El chiar produce pace în lume, într-o manieră fără precedent printre predecesorii săi. El merită pe deplin Premiul Nobel pentru Pace”.

Donald Trump a ajuns la un total de trei nominalizări la Premiul Nobel pentru Pace 2021

Cea a profesorilor australieni de drept nu este prima nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace 2021 pe care o primește președintele american Donald Trump. Anterior, liderul american a fost nominalizat de Christian Tybring-Gjedde, care conduce delegația norvegiană la NATO și care a invocat rolul avut de Donald Trump în intermedierea acordului de pace între Israel și EAU.

„Pentru meritul său, cred că a făcut mai multe încercând să creeze pace între națiuni decât majoritatea predecesorilor săi”, a subliniat Tybring-Gjedde.

La câteva zile distanță, Donald Trump avea să fie nominalizat din nou, de această dată de către Magnus Jacobsson, membru al parlamentului suedez, pentru acordul de pace între Serbia și Kosovo.

Acordul, care a fost semnat la Casa Albă, prevede normalizarea relațiilor economice între Serbia și Kosovo – mai mult decât atât, în baza înțelegerii, Kosovo recunoaște Israelul, iar Serbia se arată de acord să își mute ambasada la Ierusalim.

În trecut, în timpul mandatului său, Donald Trump fusese nominalizat la Premieul Nobel și pentru eforturile sale în dosarul privind Peninsula Coreeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`