Președintele SUA despre MANIFESTAȚIILE împotriva sa: Ce MESAJ a adresat Donald Trump FEMINISTELOR pe Twitter

Președintele SUA despre MANIFESTAȚIILE împotriva sa: Ce MESAJ a adresat Donald Trump FEMINISTELOR pe Twitter
Foto:slate.com

Președintele SUA, Donald Trump, a reacționat duminică pe Twitter după manifestațiile masive împotriva sa desfășurate în ziua precedentă. Dacă inițial s-a întrebatr de ce protestatarii nu au mers la vot pe 8 noiembrie, într-o altă postare o ora mai târziu, a adoptat un ton mai conciliant, relateazăAgerprescitând presa internațională.

"Am văzut manifestațiile de ieri, dar am impresia că tocmai am avut alegeri! De ce acești oameni nu au mers la vot ?", a scris Trump pe Twitter. El a criticat și celebritățtile care s-au remarcat la aceste proteste și care în opinia noului președinte au făcut astfel "mult rău".

Într-o a doua postare aparută o oră mai târziu, Trump a admis că manifestațiile pașnice sunt un drept esențial în democrația americană. "Chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord, recunosc dreptul oamenilor de a-și exprima punctul de vedere", a menționat președintele pe rețeaua de socializare.

Peste două milioane de persoane, mai ales femei,au participat sâmbătă în mai multe orașe din Statele Unite la "Marșul femeilor", acțiune organizată pentru apărarea drepturilor civile și contra președintelui Donald Trump, iar numeroase adunări de solidaritate au avut loc în întreaga lume.

Unul dintre motivele ieșirii în stradă a fost teama că Donald Trump va numi un nou judecător conservator la Curtea Supremă, ceea ce ar putea duce la repunerea în cauză a dreptului la avort.

La marș au luat cuvântul vedete precum cineastul Michael Moore, actrițele America Ferrara și Scarlett Johansson, cântăreața Alicia Keys, dar și Madonna, care a urcat pe scenă pentru a chema la o "revoluție a iubirii" și a cântat două melodii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie