Președintele Donald Trump a prelungit suspendarea vizelor de muncă pentru străini, până în 2021

Președintele Donald Trump a prelungit suspendarea vizelor de muncă pentru străini, până în 2021
Foto: Facebook / Donald Trump

Președintele american Donald Trump a prelungitsuspendarea eliberării cărților verzi (care acordă rezidență permanentă străinilor)și a vizelor pentru cetățenii străini,până la sfârșitul anului 2020. Vestea bună este căposesorii devize valabile nuvor fi afectați denoile restricții.

Ordinul va suspendamajoritatea vizelor H-2B pentru lucrătorii sezonieri, inclusiv pentru cei din industria hotelieră, cu excepția celor din agricultură, industria alimentară și din domeniul sănătății, scrie bbc.com.

De asemenea, vor avea de suferit cei cuvizeJ-1 pe termen scurt, o categorie care include studenți universitari și perechi de străini care oferă îngrijire pentru copii, dar șilucrători cu calificare tehnologică, ajutoare sezoniere neagricole, persoanele care oferă servicii de îngrijire la domiciliuși manageri.Vizelepentru manageri și alți angajați-cheie ai corporațiilor multinaționale vor fi, de asemenea, suspendate. În schimb, profesorii și savanții nu sunt inclușiîn categoria celor restricționați.

Liderul de la Casa Albă a declaratcă această decizieva crea locuri de muncă pentru americanii afectațidin punct de vedere economic din cauza pandemiei.

Pe de altă parte, scepticii spun că Trump profită depandemia coronavirusului pentru a înăspri legile privind imigrația. Administrația a mai spus că exitinderea până la sfârșitul anului, va avea impact asupraa525.000 de oameni.

SUAa anunțat suspendarevizelorîn aprilie, însă restricția trebuie să se încheie luni.

Popularitatea lui Donald Trump s-a prăbușit în 2020

Popularitatea lui Donald Trump în rândul americanilor s-a diminuat semnificativ în ultimele săptămâni, pe fondul protestelor îndreptate împotriva practicilor rasiste și a degradării situației economice din SUA în contextul crizei COVID-19.

Potrivit unui sondaj Gallup, popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10% în ultima lună, după moartea afro-americanului George Floyd, c urmare a intervenției brutale a oamenilor legii.

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a scăzut de la 49% la 39% în ultima lună, iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%.

În privinţa situaţiei locurilor de muncă, încrederea în Partidul Republican, din care face parte Donald Trump, a scăzut de la 92% la 85%.

Totodată, în rândul americanilor există opinia larg răspândită că președintele SUA a gestionat defectuos criza COVID-19. Doar 42% dintre americani sunt mulţumiţi de prestația preşedintele Donald Trump, comparativ cu 50% în aprilie.

Proteste în memoria luiGeorge Floyd: Aproximativ 1.600 de soldaţi, în Washington D.C.

Aproximativ 1600 de soldați au fost deplasați, săptămâna trecută, în regiunea capitalei federale Washington, după mai multe nopţi deprotesteîn memoria luiGeorge Floyd.

Jonathan Rath Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că trupele includ membri ai poliţiei militare şi militari cu calificare în domeniul ingineriei, precum şi un batalion de infanterie, scrieReuters.

Zeci de mii de oameniau ieșit pe străzile orașelor americane, precum Los Angeles, Philadelphia, Atlanta, Seattle și Washington D.C.

Economia SUA a intrat în recesiune în luna februarie

Biroului Național de Cercetări Economice a anunțat căStatele Uniteau intrat oficial în recesiune, în luna februarie, după 10 ani și jumătate de expansiune economică, ca urmare a crizeipandemice declanșată de noulcoronavirus de tip SARS-CoV-2, transmiteAFP.

Economia Statelor Unite ale Americii a atins apogeul și a intrat în recesiune înfebruarie, încheindu-se cu 128 de luni de expansiune pe fondul unei crize brutale provocată de pandemia de Covid-19.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`