Președintele Donald Trump a fost dus într-un buncăr de la Casa Albă, în timpul protestelor față de Geoge Floyd

Președintele Donald Trump a fost dus într-un buncăr de la Casa Albă, în timpul protestelor față de Geoge Floyd
foto: Hepta.ro

A fost alertă de gradul zerola Casa Albă. Președintele American DonaldTrumpa fost dus, vineri seară, în secret, într-unbuncărsubteran din Casa Albă, iar în peste 40 de orașe s-au luat măsuri extreme, transmite The Guardian.

Întrucât protestele declanșate de moartea afro-americanului George Floyd au făcut furori în afara Casei Albe, vineri seară, președintele Donald Trump a fost dus într-un buncar special securizat, a declarat un oficial de la Casa Albă și o sursă din rândul forțelor de ordine pentruCNN.

”Agenții Serviciului Secret au condus brusc președintele la buncărul subteran folosit în trecut în timpul atacurilor teroriste”, a declarat oficialul în timp ceprotestatarii manifestau, provocând incendierivoluntarela Casa Albă.

În plus, în Washington a fost decretată duminică stare de asediu după noi manifestaţii în apropiere de Casa Albă, a anunţat primarul oraşului, Muriel Bowser. Interdicţia de circulaţie a intrat în vigoare de „duminică, orele 23.00, până luni la orele 06.00”.

Moartea lui Floyd în Minneapolis, luni, a stârnit tulburări însoțite de jafuri și proteste în zeci de orașe din Statele Unite, inclusiv în Washington. Demonstranții s-au adunat în afara Casei Albe încă de vineri seară, cu ciocniri care izbucneau în mod intenționat în afara perimetrului Casei Albe.

Donald Trump a stat o oră în buncăr

Donald Trump a petrecut aproximativ o oră în buncăr, după care a revenit la etaj. În cele din urmă, agenții au decis că președintele nu este cu adevărat în pericol. Prima-doamnă, Melania Trump, și fiul lor, Barron Trump, l-au însoțit, de asemenea, pe președinte în buncăr, conform protocolului de securitate.

Întărit să reziste unei bombe nucleare, buncărul de la Casa Albă este același care l-a adăpostit pe vicepreședintele Dick Cheney în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

„Președintele și familia sa au fost iritați de experiența lor de vineri noaptea, potrivit mai multor consilieri”, se arată în raportul New York Times.

Trump a fost aspru criticatpentru răspunsul său la protestele care au zguduit națiunea de când videoclipul morții lui George Floyd a început să se răspândească pe rețelele de socializare.

În ciuda zilei de proteste și confruntări violente cu poliția din unele orașe importante ale Americii, președintele Trump nu s-a adresat națiunii și a trimis în repetate rânduri mesaje controversate pe rețeaua socială mass-media Twitter.

Trump: Protestatarii ar fi fost „întâmpinaţi cu câini feroci şi arme ameninţătoare” dacă ar fi sărit gardul Casei Albe

A doua zi după aceste proteste, Donald Trump a avertizat că protestatarii ar fi putut fi atacați cu „câini feroci și arme amenințătoare”, folositede Serviciul Secret al Statelor Unite, dacă ar fi sărit gardul Casei Albe. În plus, Trump l-aacuzat pe primarul din Washington pentru că nu ar fi trimis poliția să protejezeCasa Albă.

I-au lăsat pe protestatari ”să urle și să răzbească atât cât și-au dorit, dar, ori de câte ori cineva s-a aruncat prea tare sau s-a dezlănțuit, auvenit repede pe ei, greu – nu știau ce i-a lovit”, a spus Trump.

De asemenea, Trump i-a lăudat ca fiind „foarte cool” pe agenţii secreți care păzesc Casa Albă.

„Eram înăuntru, am urmărit fiecare mişcare şi n-aş fi putut să mă simt mai în siguranţă. Mare mulţime, profesionist organizată, dar nimeni nu s-a apropiat de a sări gardul. Dacă ar fi făcut-o, ar fi fost întâmpinaţi cu cei mai feroci câini şi cu cele mai ameninţătoare arme pe care le-am văzut”, a comentat el.

Cel puţin 40 de oraşe au impus interdicţii de circulaţie ca răspuns la valul de manifestații violente din toată ţara în acest weekend.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`