Președintele Braziliei, Lula, a anulat călătoria Brics în Rusia, după o „hemoragie cerebrală minoră”

Președintele Braziliei, Lula, a anulat călătoria Brics în Rusia, după o „hemoragie cerebrală minoră”
Sursa foto: Twitter - @LulaOficial

Medicii spun că președintele a suferit traume „mari” la cap și o sângerare ușoară a creierului, călătoriile pe distanțe lungi fiind anulate ca măsură de precauție, dar altfel este apt pentru serviciu, anunță The Guardian.

Președintele Lula este nevoit să evite călătoriile lungi cu avionul

Președintele brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, și-a anulat duminică călătoria în Rusia pentru summitul Brics, după ce a căzut acasă și căzătura i-a provocat o hemoragie cerebrală minoră.

Într-o declarație, biroul prezidențial a declarat că Lula, în vârstă de 78 de ani, va participa prin videoconferință după ce va primi sfaturi medicale pentru a evita temporar zborurile pe distanțe lungi. El ar fi trebuit să plece duminică la ora 17.00.

Medicul lui Lula, Roberto Kalil, a declarat într-un interviu acordat canalului de televiziune GloboNews că președintele a căzut iar incidentul i-a provocat traume „mare” la ceafă, necesitând cusături și ducând la o „hemoragie cerebrală mică” în regiunea temporal-frontală.

„Este o condiție medicală care va necesita teste repetate pe tot parcursul săptămânii. Orice hemoragie cerebrală, teoretic, se poate agrava în zilele următoare, așa că este important să fie ținută sub observație”, a spus Kalil.

Potrivit unui raport medical emis duminică de spitalul Sirio Libanes din Brasília, Lula a suferit sâmbătă o lacerație în „regiunea occipitală” de la ceafă.

Raportul spunea că Lula „a fost sfătuit să evite călătoriile cu avionul pe distanțe lungi, dar că altfel își poate îndeplini sarcinile obișnuite”.
Guvernul a anunțat că Mauro Vieira, ministrul de externe, a fost desemnat să conducă delegația braziliană la summitul Brics, care va pleca duminică.

Gleisi Hoffmann, congresmană și președinte al Partidului Muncitorilor din Lula, a spus că a vorbit cu președintele și că „se descurcă foarte bine, evitând doar o călătorie lungă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`