Bolivia: Preşedintele Evo Morales a demisionat, în contextul protestelor masive / Liderul țării, abandonat de poliţie şi armată

Publicat: 11 11. 2019, 00:17
Foto: Hepta.ro

Cutremur pe scena politică din Bolivia.

ARSENIE BOCA A ANUNȚAT URGIA! NE VA LOVI PESTE CÂTEVA ORE! IMAGINI APOCALIPTICE PENTRU ROMÂNIA (GALERIE FOTO)

Preşedintele Evo Morales şi-a anunţat duminică demisia, după trei săptămâni de proteste împotriva realegerii sale pentru un patrulea mandat şi după ce armata şi poliţia s-au raliat apelurilor opoziţiei de a-şi prezenta demisia, relatează Agerpres citând AFP.

S-A TERMINAT CU VIOREL LIS! L-AU GĂSIT FĂRĂ SUFLARE PE STRADĂ! OANA A FĂCUT ANUNȚUL TRAGIC

„Renunţ la postul meu de preşedinte”, a declarat într-un discurs televizat liderul de 60 de ani, aflat la putere din 2006, la finalul unei zile marcate de noi înfruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, precum şi de demisii în lanţ ale unor miniştri şi deputaţi.

LACRIMI PENTRU HORIA MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII A ȘOCAT ROMÂNIA! VEZI AICI IMAGINILE DURERII (GALERIE FOTO)

Morales a mai spus că demisionează “pentru binele ţării”.

„Lovitura de stat a avut loc”, a adăugat la rândul său, aflat alături de el, vicepreşedintele Alvaro Garcia Linera, care a demisionat şi el.

Cu puţin timp înainte, şeful armatei, gen. Williams Kaliman, i-a cerut şefului statului „să renunţe la mandatul său prezidenţial pentru a permite pacificarea şi menţinerea stabilităţii, pentru binele Boliviei noastre”.

„Ne alăturăm apelului poporului bolivian de a-i sugera domnului preşedinte Evo Morales de a-şi prezenta demisia pentru a pacifica poporul din Bolivia”, a declarat la rândul său comandantul general al poliţiei, gen. Vladimir Yuri Calderon.

Însoţit de mulţime, Luis Fernando Camacho, liderul cel mai vizibil şi radical al opoziţiei, s-a deplasat la sediul guvernului din La Paz pentru a înmâna simbolic o scrisoare de demisie lui Evo Morales, precum şi un exemplar din Biblie.

Criza politică s-a accelerat brutal duminică în Bolivia, unde greva generală şi manifestaţiile paralizează activitatea de aproximativ 10 zile, într-un climat de violenţă şi de înfruntări între cele două tabere.

În trei săptămâni, valul de proteste s-a soldat cu trei morţi şi 383 de răniţi.