Președintele Biden a întrebat în timpul unei conferințe dacă o deputată moartă este prezentă în sală

Președintele Biden a întrebat în timpul unei conferințe dacă o deputată moartă este prezentă în sală
Biden publicase o declarație în onoarea lui Walorski în momentul morții sale, sursă foto: captură YT

În timpul Conferinței de la Casa Albă privind foamea, nutriția și sănătatea miercuri, președintele Joe Biden a întrebat aparent dacă Jackie Walorski e prezentă, potrivt USA Today.

Walorski, care a murit într-un accident de mașină în august, a fost un avocat cheie în promovarea eforturilor administrației de a pune capăt foametei în SUA până în 2030.

În timp ce se lăuda cu efortul bipartizan de a investi 8 miliarde de dolari pentru apelul la acțiune al conferinței, Biden a început să le mulțumească legislatorilor implicați.

După ce a menționat numele senatorilor Cory Booker și Mike Braun, Joe Biden a început să întrebe: „Jackie, ești aici? Unde este Jackie?”.

Biden publicase o declarație în onoarea lui Walorski în momentul morții sale. Deși un videoclip omagial în onoarea lui Walorski urma să fie difuzat în timpul conferinței, serviciul de presă al Casei Albe a raportat că acest clip nu a fost difuzat în timp ce Biden era prezent.

Mai târziu, în cursul după-amiezii, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a evitat mai multe întrebări din partea reporterilor pe această temă, susținând că Walorski este un subiect „prioritar” pentru Biden și că acesta se va întâlni cu familia ei în această săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`