Donald Trump și-a AMENINȚAT subordonații cu concedierea. ‘NIMENI nu îmi încalcă ordinele!’

Donald Trump și-a AMENINȚAT subordonații cu concedierea. 'NIMENI nu îmi încalcă ordinele!'
sursă foto: businessinsider.com

Preşedintele american Donald Trump și-a ameninţat subordonaţii cu concedierea în situaţia în care nu îngreunează ancheta care-l vizează cu privire la o posibilă colaborare a sa cu Rusia în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, relatează CNN, care citeazărecent-conceputul raport al luiRobert Mueller.

Concluziile raportului vin astfel în contradicţie directăcu afirmațiilePreşedintelui american, care susţine că niciunul dintre subordonaţii lui nu i-ar fi încălcat vreodată dispoziţiile.

„Nimeni nu îmi încălca ordinele!”, a declarat Donald Trump, luni, pentru presă.

Potrivit raportuluiluiRobert Mueller,mai mulţi subordonaţi ai lui Donald Trump i-au ignorat, sau pur şi simplu au refuzat, să ducă la îndeplinire anumite dispoziţii care erau menite să îngreuneze ancheta care-l vizează în legătură cu o posibilă colaborare cu Rusia.

Pentru a-și forţasubordonaţii să-i respecte dispoziţiile, Donald Trump i-ar fi ameninţatcu concedierea, ajungându-se în situația in care angajații Casei Albe să aibăla ei mereu o demisie deja redactată.

„Eforturile de influenţare ale Preşedintelui au fost, în mare parte, fără efect, dar asta s-a datorat în marte parte faptului că personale care-l incojurau pe Preşedinte au refuzat să îndeplinească ordinele sau solicitările lui”, se arată în raport.

Ulterior, tot preşedintele american a făcut şi un nou atac la adresa anchetei care-l vizează.

„Nu e uimitor cum persoanele care au fost cele mai apropiate de mine, de departe, şi care ştiau de campanie (campania prezidenţială din 2016 – n.r.) nu au fost chemate niciodată să depună mărturie în faţa lui Mueller. Motivul este că cei 18 democraţi furioşi ştiau că vor spune, cu toţii „NICIO COLABORARE SECRETĂ” şi doar lucruri bune!”, a precizat Donald Trump într-o postare pe Twitter de luni.

Raportul lui Robert Mueller este cel în care se indică faptul că, într-adevăr, ar fi existat o colaborare a lui Donald Trump cu Federaţia Rusă în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 și chiar și înainte de ea. Documentul completpoate fi citit AICI.

Foto: Fostul Director al FBI-ului, Robert Mueller, coordonatorul investigaţiei care-l vizează pe Donald Trump (sursă foto: Facebook)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`