Președinta Republicii Moldova, discuție cu ambasadorul SUA la Chișinău. Maia Sandu: Ne dorim ca toți cetățenii să aibă posibilitatea de a-și exprima alegerea liber, corect și transparent
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a avut miercuri o întrevedere cu Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău, alături de care a discutat despre situația politică din stânga Prutului, despre criza economică și cea sanitară, dar și despre alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a discutat cu ambasadorul SUA la Chișinău
„Am mulțumit Statelor Unite ale Americii și domnului Ambasador Hogan pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în depășirea crizei sanitare și pentru contribuția țării sale la platforma COVAX, datorită căreia am primit vaccin pentru cetățenii noștri. Sperăm că vom reuși să ieșim cât mai curând din această criză”, a declarat președinta Republicii Moldova.
Potrivit Administrației prezidențiale de la Chișinău, Maia Sandu a discutat cu ambasadorul american și despre ultimele evoluții politice din Republica Moldova.
„Ne dorim ca toți cetățenii Republicii Moldova să aibă posibilitatea de a-și exprima alegerea liber, corect și transparent, indiferent de locul unde se află”, a subliniat președinta Maia Sandu.
UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova
Despre scrutinul care urmează să aibă loc peste Prut a vorbit și Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, care a explicat că „alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană”. Sprijinul european va fi majoratodată ce la Chișinău va fi instalat guvern care va implementa reforme în mod ambițios, a mai adăugat eurodeputatul PNL.
„Am transmis că Uniunea Europeană este alături de cetățenii Republicii Moldova. De îndată ce vom avea la Chișinău un guvern care va implementa reforme în mod ambițios, vom crește și mai mult sprijinul european pentruRepublica Moldova. Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană. Vom monitoriza îndeaproape procesul electoral. Solicităm guvernului interimar și Comisiei Electorale Centrale organizarea alegerilor astfel încât fiecare cetățean al Republicii Moldova să poată vota nestingherit, atât în țară, cât și în diasporă. Numărul cetățenilor Republicii Moldova care se află în diasporă este acum mai mare decât oricând. La alegerile prezidențiale numărul de secții de votare a fost insuficient. Acum este necesară creșterea numărului secțiilor de votare”, a spus oficialul european, după vizita efectuată la Chișinău.