Presa israeliană: Marcel Ciolacu este primul lider mondial care efectuează o vizită în Israel de la începutul războiului

Presa israeliană: Marcel Ciolacu este primul lider mondial care efectuează o vizită în Israel de la începutul războiului
Premierul Marcel Ciolacu, într-o vizită în Israel pe 17 octombrie 2023. Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu este primul lider de pe glob care efectuează o vizită în Israel de la începutul războiului, remarcă publicația israeliană The Times of Israel, marți, în ziua în care premierul român discută cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, la Ierusalim.

Ce spune presa israeliană despre vizita lui Marcel Ciolacu în Israel

Times of Israel a precizat că Marcel Ciolacu este însoțit în vizita sa de mai mulți oficiali români, printre care și ministrul Apărării, Angel Tîlvar.

Premierul român este primul lider mondial care vizitează Israelul de la debutul războiului cu Hamas, care a început atunci când gruparea teroristă din Fâșia Gaza a efectuat un asalt transfrontalier, omorând cel puțin 1.300 de persoane, majoritatea civili, scriu jurnaliștii israelieni.

„România rămâne un stat consecvent în cadrul relațiilor sale din Orientul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijorați de spirala crescândă a violențelor cu consecințe teribile asupra populației civile, atât israeliene, cât și palestiniene. Vreau să îi asigur pe românii din țara noastră că ne menținem atitudinea de promotori ai păcii, dar vom fi alături necondiționat în momentele dificile de aliații și prietenii noștri, apărând valorile democratice. România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităților comise de Hamas, o grupare teroristă care ține ostatică populația palestiniană pentru a-și satisface interesele sale extremiste”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la Ierusalim, într-o conferință comună cu Benjamin Netanyahu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`