Premierul spaniol Pedro Sanchez are COVID-19 și și-a anulat călătoria la Summitul G20 din India

Premierul spaniol Pedro Sanchez are COVID-19 și și-a anulat călătoria la Summitul G20 din India
Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Eduardo Parra

Premierul în exercițiu al Spaniei, Pedro Sanchez, și-a anulat călătoria la Summitul G20 din India după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit Bloomberg.

Pedro Sanchez are COVID-19 și și-a anulat călătoria la Summitul G20

Liderul guvernului de la Madrid a anunțat că Spania va fi reprezentată la Summitul G20 de Nadia Calvino Santamaria, vicepremier și ministru pentru afaceri economice și transformare digitală, și Jose Manuel Albares Bueno, ministru de afaceri externe și cooperare.

„Am ieșit pozitiv la COVID și nu voi putea călători la New Delhi pentru a lua parte la Summitul G20. Mă simt bine. Spania va fi reprezentată magnific de prim-vicepreședinta (guvernului, n.r.) și ministra pentru Afaceri Economice și ministrul pentru Externe, UE și Cooperare”, a scris Pedro Sanchez, pe Twitter.

Există probleme din acest punct de vedere și la Casa Albă. Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost depistată și ea cu COVID-19. În schimb, președintele Joe Biden a fost testat de mai multe ori, dar rezultatul a fost negativ de fiecare dată. Oficialii americani au confirmat joi seară că liderul democrat poate călători la New Delhi.

Spania nu este membră a G20, dar participă la summiturile grupului din 2008 și este considerată invitată permanentă. În plus, la ora actuală, țara deține președinția rotativă a Consiliului UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`