Premierul Japoniei „o scaldă”: Shinzo Abe evită să confirme dacă l-a propus sau nu pe Trump la Premiul Nobel pentru Pace

Premierul Japoniei „o scaldă”: Shinzo Abe evită să confirme dacă l-a propus sau nu pe Trump la Premiul Nobel pentru Pace
foto: Hepta.ro / Bestimage / The White House via Best Image

Shinzo Abe, premierul Japoniei, a evitat, luni, să confirme dacă l-a propus pe Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace, deși a subliniat că președintele SUA „a lucrat în mod curajos” în dosarul nord-coreean, relatează EFE preluată de Agerpres.

Reacția liderului de la Tokyo vine pe fondul declarațiilor făcute vineri de Donald Trump, care a menționat copia unei scrisori trimisă de premierul Abe Comitetului Nobel din Norvegia, prin care se propunea recompensarea sa cu presitigiosul premiu.

„Comitetul pentru Premiul Nobel nu dezvăluie cine a fost recomandat sau cine a făcut recomandările. Pe baza acestui regulament, evit să comentez”, a spus Abe, care a subliniat că Trump a acţionat în mod curajos pentru soluţionarea chestiunii nucleare şi a crizei rachetelor din RPD Coreeană.

Ba mai mult, premierul japonez a precizat că președintele SUA „colaborează activ” pentru rezolvarea problemei răpirilor cetățenilor japonezi de către regimul de la Phenian în urmă cu decenii. Este vorba despre un dosar prioritar pe agenda Guvernului Abe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`