Premierul israelian la ONU: Israel va face orice pentru a-și apăra statul și poporul

Premierul israelian la ONU: Israel va face orice pentru a-și apăra statul și poporul
Foto: thedailybeast.com

În cadrul celei de-a 70-a Adunari Generale a Națiunilor Unite, la New York, premierul israelian, Benjamin Netanyahu a făcut o declarație în care a afirmat că Israelul nu va permite niciunei forțe din lume să-i amenințe viitorul și va face totul pentru a-și apăra statul și poporul.

În aplauzele membrilor delegației israeliene, șeful guvernului israelian a spus că Israelul nu va putea fi distrus, iar orice încercare de a face acest lucru va fi sortită eșecului, transmite agerpres.

“Iată mesajul meu către liderii Iranului: planul vostru de a distruge Israelul va eșua. Și iată mesajul meu către țările ONU: oricare ar fi rezoluțiile pe care le adoptați în această incintă, Israelul va face tot posibilul pentru a-și apăra statul și poporul”, a declarat Netanyahu.

Acesta a mai spus și că țara sa nu va putea permite ca Teheranul să aibă arme nucleare.

În discursul său, Netanyahu a acuzat ONU că nu ia nicio măsură pentru țara sa și că a păstrat o “liniște absolută” cu privire la amenințările Iranului contra poporului israelian.

Acesta a mai declarat și că este “dispus să reia imediat negocierile de pace directe cu palestinienii fără nicio condiție prealabilă”.

“Din păcate, președintele (Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud) Abbas nu este pregătit să facă acest lucru. Sper că-și va schimba opinia.”, a mai adăugat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)